Hovslagaren

Han har minsann varit och hälsat på i stallet idag. Nya fina fötter, skor och broddar på Rivalen är fixat..han kommer vara som en ny häst! Skönt att ha det gjort i alla fall.


Gammal bild..nu är det för halt för att spring så här fort..men han är fortfarande lika tjock! :)


Det är jobbhelg men en ganska lugn..igen. Ikväll är det en del..men imorn är det väldigt lugnt. Det gör mig ingenting för jag är inte så jobbmotiverad just nu. Man kanske skulle börja plugga? Nästa fråga är ju dock vad man ska plugga. Några tips? Jag vill bli rik och göra så lite som möjligt..

pusshej ♥

min stackars lilla häst!!!


ajajajajajaj!!!
men det är nog bara skrapsår..
han haltar inte och verkar inte ha ont förutom när man tar på det..och som den elaka och hemska matte jag är så tar jag på det typ minst en gång om dagen. Hålla på och göra rent och larva..det skulle han bra gärna vara utan. Men om han fick bestämma skulle jag bara borsta för att klias och han skulle gå täckt i halm och lera jämt..det är hans grej (som jag pajjar VARJE dag)

Dagens outfit:
(Jobbkostymen)
Den hatade kjolen (jag har bett om en ny i lagom storlek)
Randig skjorta (finns inget att jämföra med..men den är bättre än busschaufförskjortorna vi hade förut)
Västen (som egentligen skulle behövas strykas och stärkas för alla små hörn som finns har vikit upp sig)
Skorna (som egentligen inte alls passar med kjolen, men de som passar får jag skoskav av)
Strumpbyxor (i den eleganta tonen "Tan" som inte alls är i narheten av min egen hudfärg)
Ett par extra boxertrosor utanpå strumpbyxorna (men under kjolen) (de extra trosorna behövs för annars åker strumpbyxorna ner, igår hade jag sönder ett par för att jag gick och drog i dem)

Just nu ligger jag i soffan och är inte ett dugg förvånad att jag gör det själv.

Imorgon är en ny dag

pusshej ♥

så sant..

http://www.youtube.com/watch?v=a-Sq9rP-e98&eurl

Telia

Telia har installerat bredbandsuttag i mitt hus så det var bara en tidsfråga innan de skulle höra av sig på något sätt. Ikväll ringde en kille (anders kanske?) just därifrån och frågade om vad jag har för leverantör av tv, bredband och telefoni..när vi pratat en stund så bad han om ursäkt..för han hade faktiskt inget att erbjuda som var bättre än det jag hade nu så det var nog bäst att jag stannade kvar hos min nuvarande leverantör ett tag så kanske Telia skulle få bättre priser senare. Det gick bra för honom att sälja in sig med andra ord. Tack och hej.

Systern oroas av att evolutionen går för långsamt. Ormar som lever under marken är blinda för de behöver ändå inte se något, varför har de då ögon? Dagens tankeställare. Jag tror att det är för att evolutionen inte hunnit längre än att bara göra dem blinda..ögonen försvinner nog med tiden om de nu verkligen inte behöver dem.

Folk röker i trappuppgången..och antagligen utanför något slags luftintag till min lägenhet för det luktar som att de står i min hall och röker. Sjukt trött på det här stället..
Men jag tittar på Bonde söker fru-Bröllopet för att trösta mig lite. Det är i alla fall väldigt underhållande. De har varit ihop ett halvår..träffades genom ett datingprogram och ska gifta sig. Lycka till!  Jag ska inte säga något dumt..de är säkert jättekära och kommer gå jättebra för dem. Ju fler gånger man säger jätte desto mer övertygande blir det.
Äh..lyssna inte på mig! Jag är bara avundsjuk för att jag vet att jag aldrig kommer bli gift..jag vill ju väldigt gärna bli det..det är mitt mål i livet.
Mest ledsen är jag att det inte är på spåret ikväll..det hade ju varit en höjdarkväll med både korsord och det tv-programmet. Jag önskar att jag var pensionär så jag kunde lösa korsord och sudoku på heltid. Det är mitt kall.

pusshej

dålig människa

Jag är en dålig människa..idag har jag köpt färdigskivad ost.

Annars har det varit en bra dag. Jag började dagen med en långtur med Rivalen. Det regnade lite men det var skönt att komma ut en sväng. Efter stallet åkte jag hem och duschade och sedan åkte jag vidare till Älin och Ebba. Vi hoppade högt i luften, krälade på golvet och åt gröt..fast det inte ens var gröttid. Men det var gott. Älin bjöd på kladdkaka och bubbelvatten från kran. Det var också gott.
Imorgon ska jag vara barnvakt medans Älin jobbar lite. Vi kanske ska hälsa på på Hultvägen..

Kanske äta något idag också..jag ska nog ta en kik i skåpen och se vad som kan hittas..

pusshej ♥

tråkig

det är en tråkig tid i min blogg just nu..
jag är inte mig själv och försöker desperat hitta tillbaka..
för att göra det trycker jag i mig vitaminer, mineraler och rosenrot..det måste vara något jag har brist på för det är inte normalt. jag tror inte på depressioner..om man blir det så beror det på något..det är något som fattas i systemet..eller så är det något som är i systemet och stör. jag kanske måste göra en systemrensning helt enkelt. om det är någon som vet hur man gör det utan att leva på broccoliavkok i en månad så hör gäna av er.
det vore extremt praktiskt om man bara kunde starta om systemet som med datorn..så blir allt bra..

jag är så trött på all skit..det ska bara vara bra!


Söndag

Det  har varit jobbhelg. En ganska lugn sådan faktiskt..men en del småsaker hjälper ju inte alltid till. Många små irritationsmoment gör att i alla fall jag ibland undrar vad det är för ställe jag jobbar på..men så är det ibland. Det är nog inget ovanligt..finns alltid något att störa sig på på arbetsplatsen.

pusshej

Mer anti...



JAG VILL INTE ÅKA OCH JOBBA!!!!
men det ska jag..alldeles strax..jag hatar kjolen!

Jag vill vara ledig jämt..och få betalt förstås..undrar hur länge jag skulle stå ut med det innan jag skulle börja klättra på väggarna..men jag skulle gärna prova just nu.

Idag har jag på mig min julklappströja..den är skön. tack!

Det bästa är det fina uppiggande vädret. Inte alls grått och deprimerande..pest.

pusshej

livet



jag lever ju i alla fall..det är alltid något.

rättning!

Det var ju minsann ingen reklam mellan nyheterna och vädret!
Vilken tur! Då minskade den 25 minuter långa väntetiden innan filmen till 20 minuter! Härligt.
Jag minns ändå inte vad som hänt i filmen..

Önskelista

Jag önskar mig:
 
Ett kök.
Om jag hade ett kök skulle jag köpa en massa roliga kökssaker..typ knivar och dyra pannor och grytor och annat skoj. Jag skulle även lära mig att laga mat..eller tvinga någon att lära mig. Om jag hade ett kök skulle jag även önska mig alla de dyra sakerna som man BEHÖVER i ett kök..för jag skulle vara för snål för att köpa dem själv.

Träningsskor.
Jag köpte ett par för inte så hemskt jättelänge sedan..men eftersom att jag inte tränade något och de kostade ganska mycket så sålde jag dem till mamma. Det är lite tråkigt nu när jag börjat träna igen..eventuellt blir det så att jag måste ge mig själv dem i present.

Skor.
Sofie påminde mig i lördags om att jag köper skor hela tiden. Men jag minns inte riktigt när jag gjorde det sist så jag BEHÖVER nog ett par..snarast.

Ny lägenhet.
Men det har vi ju redan pratat om så ytterligare information behövs väl egentligen inte.

TV.
En stor jävel som man kan titta på utan kikare och förstoringsglas men som ändå inte fyller upp hela rummet.

Tålamod.
Så att jag kan vara en tålmodig, förstående, modig, förlåtande och stark människa. Tyvärr tror jag banne mig inte att man kan köpa sånt för pengar. Men jag gör vad jag kan..

Mobiltelefon.
En som håller för alltid och inte krånglar eller går sönder. Även om jag tar på den eller äger den. Den ska helst inte kosta något heller. Igår tog jag på en telefon på festen och snabbmenyknappen slutade fungera. Sofie hade fått igång på MP3n som slutade fungera när jag tog på den..men när jag var i samma rum slutade den funka igen. Jag kanske ska anmäla mig till anti-statisk-programmet så jag inte har ett elektriskt fält runt mig som slår ut alla elektriska prylar i min närhet.

Det finns mycket som man önskar sig och som man ibland BEHÖVER. Det känns som att det började lite realistiskt med sedan spårade ur mot slutet så jag slutar innan det blir alldeles galet. Ofta sägs det att man inte alltid kan få det man önskar sig..och att man ibland ska akta sig för vad man önskar. Ändå önskar jag och önskar..men finns det minsta lilla chans att det kan slå in? Jag hoppas det..

Jag är ledig imorn. Då ska jag passa på att ta en långtur med Rivalen. Men det tar ju inte hela dagen. Jag kanske ska passa på och åka och köpa de där träningsskorna. Får se vad dagen har åt mig.

Det är riktigt riktigt tråkigt med reklam för övrigt. Man hinner ju glömma hela handlingen i filmen när de visas på tv. Sitter nu och tittar på National Treasure på fyran. Helt värdelöst för nu är det ju nyheter..vilket betyder att innan nyheterna är det fem minuter reklam och efter nyheterna är det fem minuter reklam. Sedan är det vädret och efter det fem minuter reklam innan filmen börjar igen. Det betyder att jag har tio minuter reklam, typ tio minter nyheter (?) och fem minuter väder (?) kvar att se på innan filmen börjar igen. Det är ju helt galet!!!! Jag kanske ska diska lite istället..NEJ för jag har alldeles för mycket träningvärk. Jag försökte lura sofie att det blev lite bättre om hon rörde på sig så hon skulle ta sig i kragen och fixa mat så hon inte skulle svälta..men jag tror inte att hon gick på det..

pusshej ♥

examensfest och träningsvärk

Igår var vi till Sofie för at fira hennes utomordentligt utförda examen som plattsättare. Men innan det så började Sofie och jag dagen med ett Pump-pass som var RIKTIGT jobbigt. Jag hade stora problem att lyfta mascara-borsten när jag skulle måla ögonen senare. Men det var skönt..jag ska försöka se till att det blir av varje vecka och hoppas att Sofie också hänger på.

Efter Pumpen var Sofie otroligt snäll och körde hem mig. Tur var väl det för ja hade nog inte orkat gå hem. Efter dusch och pålädning och fixning så åkte jag till Systern och hälsade på. Morm och Morf var där. Morf hjälpte Per att sätta in golvvärme i hallen..nu är det bara resten kvar så har de ett golv där också! Det bjöds på god mat och Noel hade bakat kladdkaka. Han och jag satt för övrigt klistrade i soffan mest hela tiden med hans Nintendo DS. Det är ju tur att jag inte har ett eget för då skulle jag inte kunna göra något annat..någonsin.

När morm och morf åkte hemåt skulle familjen ut och gå och jag själv begav mig mot mitt eget hem. Jag vilade lite och sedan började den oändliga proceduren av klädval. Efter ett antal byten, omval och ångestattacker så bestämde jag mig för jeans och två brottarlinnen och nitbältet. Klockan fem blev jag hämtad och färden tog sin början.
Först hämtade vi Sofie och så åkte vi vidare till Thai-restaurangen. Jag åt kycklingspett med Jordnötssås..helt okej tror jag. Jag kunde inte riktigt bestäma mig om jag gillade såsen eller inte. Men det var inte äckligt i alla fall. Och tokmätt blev man.
Efter maten var Sofie superstressad för hon hade inte bytt om och gjort sig i ordning och det skulle blandas bål..fast det var ju iof min uppgift. Man kan säga att hon hann med allt med råge. Det var bara vi och Oscar och Malin som kom i tid. Festen skulle börja 19. Någon gång efter 20 kom de andra. Men det gick bra ändå. Det var en väldigt trevlig kväll. Kristin läste frågor ur spelet "Hur fan visste du det?" Och det var ju lite skrämmande att vissa kunde typ alla frågor som de fick. Men det var roligt..många intressanta svar och väldigt intressanta frågor.

Jag gjorde bålen som sagt..watch and weep


Den ser ju riktigt äcklig ut men den smakar desto bättre. Nästa gång ska jag göra någon som ser trevlig ut också. Fast Sofie sa ju å andra sidan att jag aldrig mer kommer få göra bål så jag får väl arrangera en egen fest..

Det var hur som helst en bra kväll i trevligt sällskap. Det blev inte så sent men jag var helt förstörd när jag kom hem..så trött!!
Idag har jag ont ÖVERALLT och jag vill helst inte röra på mig. Men jag ska ut och rida en sväng..får se hur det går. Sätt lite fart nu så du kommer iväg!! jaja..

pusshej ♥

Onsdag

Igår tog jag mig i kragen och gjorde lite riktigt jobb med Rivalen. Tömkörning med nya gjorden och nya tömmarna. Han tyckte att det var SÅ roligt. Lite för roligt ibland. Det är svårt att hålla reda på tömmar och häst i vanliga fall..ett helt annat projekt när hästen hoppar och bockar i glädjeyra. Tur att han inte är allt för svårreglerad. Efter tömkörningen fick han fri lekstund..hej vad det gick! kan jag säga. Skönt för honom att sträcka ut ordentligt. Han sprang så svetten löddrade på hela honom. Bra när hästen kan motionera sig själv ockå.

Kvällen igår var lugn. Jag hade fyra glada gäster som var lyckliga över bra service och en så stor matsal för sig själva. De var ju nämligen helt själva på slottet. Jag fick även användning av min utomordentliga engelska då två av dem var holländare. Jag hoppas att de blev hämtade efteråt för de var INTE i skick att köra efter X antal flaskor vin.

Jag ser fram emot lördag. Sofie ska ha examensfest..det ska bli riktigt skoj!

Idag har jag påbörjat mitt nya pigga liv. Jag har köpt en massa vitaminer, uppiggande tabletter och några så jag ska kunna sova på nätterna. Bra kombination? Jag hoppas det. Hoppas även att den lilla extra motionen jag försöker mig på ska göra sitt till också.
Och för att börja mitt nya pigga liv så ska jag sova lite en stund! För att jag behöver det...

pusshej

Besök

Just för ögonblicket har jag besök av två killar (elektriker?), Staffan och Robert. De har tagit min hall i besittning och som den seriösa bloggare jag är har jag gjort min läxa och tagit kort på dem.


                                                    Staffan Norberg och Robert Danielsson



                                                                          Staffan jobbar hårt


                                                                          Men han är glad ändå!

Robert försvann så stackars Staffan fick vara med på tre kort. Men det får man stå ut med när man invarderar någon annans hem i säkert tjugo minuter. Meen det är ju klart..de hade ju snickarbyxorna på så då är ju inte jag den som är den.

Hörredu Staffan! Om du läser det här måste du ju även läsa kommentaren jag fått..vad säger du om den då? :)

pusshej ♥


Sista dagen på v.2

Tro det eller ej..men idag har jag köpt KORV! Jag fick för mig att det är väldigt gott med bruna bönor och korv..så det köpte jag minsann. Vi får väl se om jag äter det eller om det får ligga i kylen och dö av sig själv.

Jag slog på stort och åkte till ICA för att införskaffa en utomordentligt genomtänkt och personlig present till Frippe. En påse Daim och ett kuvert lotter är ju inte vad man får varje dag! Okej, jag skäms lite för att jag inte fixat något roligare..jag är en dålig människa. Men han vann ju trots allt 20 kronor!..och han hade saker att göra i säkert fem minuter! Alltid något.
Och jag fick bullar, kakor och tappade moccarutor samt en riktigt mumsig tårta. Väldigt trevligt!

Just nu sitter jag och äter Gott och Blandat Yummie. Den är inte riktigt lika god som originalet..men det kanske funkar. Eller jag kommer nog aldrig köpa den igen..men den här påsen går nog att äta upp i alla fall.

Nu ska jag drömma mig bort på gaddad...

pusshej ♥

En olycklig kväll

Igår jobbade jag första ordinarie kvällen efter ledigheten. Det gick så där. Eller det mesta gick nog ganska bra. Jag glömde att vi har Amuse bouche på helgerna, även fast kockarna talat om vad det var för någon en stund tidigare. Men till slut fick gästerna den också. Jag var lite allmänt trött och förvirrad men det värsta var ändå att jag tappade en bricka full med glas över mig själv och ett bord. Det var tur att gästerna var och tog ost för annars hade det varit ännu tråkigare. Nu var det rätt lindrigt ändå..jag låtsades lite som att det var helt normalt och fortsatte plocka helt obekymrat. När gästerna kom tillbaka så hade vi som tur var ett ledigt bord som jag precis innan hade plockat av allt från. De var hur som helst väldigt glada ändå.

Idag ska jag fika hos Älin för hennes karl fyller år imorn. Helt ärligt vet jag inte riktigt hur många men det är väl inte det viktigaste hoppas jag. Det är tanken som räknas!
Så innan jag tar mig dit ska jag åka till Rival och ta en tur, för man fick inte tårta förrän på eftermiddagen..och det är ju den man vill ha!

Annars är det okej om förkylningen släpper helt nu. Jag är trött.

pusshej ♥

Tånagel undersökning?

Älin har ju föreslagit att jag ska göra en undersökning på hur mycket min västra stortånagel växer på ett år. Det kanske skulle vara intressant. Men då skulle jag ju vara tvungen att jämföra med den andra stortånaglen och evetuellt med de andra tårna också för att se vilka som växer mest/minst. För övrigt är det ju inte ett så hemskt trevligt ämne att diskutera på en blogg. Ska jag lägga ut bilder på tån och även på de avklippta nagelbitarna? Nä..jag tror minsann att jag skulle vilja ha ett annat ämne..det måste ju finnas någon som har en annan idé? Egentligen kanske jag inte vill ha något tema eller ämne på min blogg. Det känns ganska bra ändå att skriva om det som faller mig in.

Jag är bra sugen på att tattuera mig igen..kollar runt på motiv o så..vi får väl se.

pusshej ♥

Syfte

Jag har inget syfte, ingen mening med min blogg. Man måste ju ha ett mål med sitt skrivande..eller någon slags mening med det i alla fall. Jag bara skriver. Inget någon annan kan få ut något av. Det är ju inte ens intressant eller underhållande. Om någon har något önskemål eller förslag på vad som ska skrivas så är ni välkomna att höra av er.

Ikväll är en MYCKET tråkig kväll. Jag har ingenting att göra..
Jag funderade på att se en film och äta popcorn..men sen tappade jag lusten. Känns värdelöst att göra det själv.

Övrig information jag kan delge är att jag har gått med i gaddad. Ett community för tattuerade, piercade, de som skulle vilja vara det eller de som bara är intresserade av sånt. Roligt att titta runt på andras mästerverk minsann.

Nej, något måste jag ju göra..det är trots allt fredag..

pusshej ♥

Något hände...

Eftersom att de håller på att montera bredbandsuttag i hela huset så var det ingen större idé att försöka vila hemma, så jag passade på att ta med lite tvätt hem till mamma och lånade hennes tvättmaskin medans jag tog en lur på hennes soffa. När jag sedan vaknade var jag helt förstörd. Hängig, seg och ont överallt. Det kan man ju lätt bli när man slumrar en stund på dagen..men det kändes inte alls bra. Att jag har ont i kroppen kan ju även vara för att jag bar en massa tyngre saker igår. Men hur som helst så hörde jag av mig till Älin o sa att det kanske inte är någon bra idé att jag kommer ändå..och hon skulle till affärerna så kunde vi höras lite senare..för jag kanske bara var efter-vila-trött-och-seg och hoppades på att komma igång igen. Men icke. Efter en stund av att försöka hålla mig igång så gick jag och la mig igen..och sov till halv fem..lite trött. Nu kommer jag antagligen inte kunna sova i natt förstås.


pusshej


Nytt täcke

Jag var snäll och köpte ett nytt täcke till Rivalen. Ett varmt och skönt fleecefodrat täcke. Mest köpte jag det för att det var billigt..jag gillar rea. Men när jag kom hem..då hade jag fått ett regntäcke. Dock vägrade jag slås ned av det och tänkte hoppfullt att han som har så mycket päls behöver ju ändå inte en massa foder och sånt tjafs..han behöver ju bara hållas torr.
I morse när jag kom till stallet hade han på något vis lyckats åla ur täcket. Alla spännen satt som de skulle men det fanns ingen häst i det. Han hade dessutom vänt ut och in på det och trampat ned det ordentligt i snö och smuts. Han kanske fick hjälp av småligisterna som han går med..det vet man ju inte. Med andra ord kan jag ju inte ta tillbaka det till affären och byta. Tack så mycket. Tur att det var fint väder så vi kunde ta en mysig ridtur i skogen sen.

I måndags var jag hos Emma. Hon bjöd på tre-rätters middag och gott vin och trevligt umgänge.

Förrätt: Chililax (tokstark men god)
              Avocadoröra (gucamole utan vitlök :))
              Pilgrimsmusslor (SÅ gott)
              Paprikavinaigrette (som gick sjukt bra ihop med p.musslorna)

Varmrätt: Kyckling (som kyckling ska vara)
                 Risotto (med lite grönt i..kanske sparris?)
                 Äpple+morotsfräs
                 Sås

Dessert: Chokladmousse (MMMmums!)
                 Exotisk fruktsallad (åts även som snacks resten av kvällen också)
                 Hallonsorbet (Som hallonsorbet ska vara)
                 Päronsorbet (om jag inte minns helt fel. Mycket god)

Det var överhuvudtaget en väldigt trevlig middag. Tre barn varav ett tyckte att all mat var jätteäcklig (utom päronsorbeten), ett var för litet för att äta av den och det tredje gick på någon frukt och grönsaksdiet och slukade avocadoröra, paprikavinaigrette och mandarin.

När den ena familjen åkte hem plockade vi andra fram Sverigespelet. Emma och Patrik som var renodlade Sigridslundare var ju övertygade om att de skulle briljera med sina otroliga kunskaper i geografi, efter sin digra utbildningi just geografi på den mytomspunna skolan. Tur för dem så vann de spelet..men geografi kan de faktiskt inte skryta med att det var deras starkaste kort.
I vilket landskap ligger Ottenby? (inte exakt så frågan formulerades men ändock)
-Det är på Gotland!...eller Öland. Men det är ju inget lanskap så då tar vi Småland. Eller förresten, det kanske är i skåne!? Fåglarna flyger ju söderut på vintern så då tar man dem ju på vägen! Man får ju inte vara dum. Nej vi tar Gotland..
(rätt svar: Öland)
Deras svar var för övrigt Gotland på flera andra geografifrågor..precis som 1956 var ett återkommande år inom sporten för vissa andra. Jag och Jenny kom hur som helst snubblande nära efter dem..vi var så nära att vinna! När Sara och Erik svarade rätt på sin sista fråga så sa de bara: Ja men...då vann ju VI!! På Hallebro är ALLA vinnare!

Efter avslutat spel försvann snart de andra två familjerna också, och kvar blev Emma och jag. Vi bytte om till pyjamas och tog en varsin grogg och sedan satte vi oss ned med varsin bunt frågekort från spelet Hur fan visste du det?! Ett mycket utbildande spel om saker som man bör veta. Eller inte..men varje gång sitter vi där! Det blev även ganska många Apropå det!..mycket trevligt. Runt tre tror jag klockan var när vi tittade på den och insåg att vi nog var rätt trötta. Väl i säng så tror jag minsann inte ens att jag störde emma så mycket..jag pratade lite i sömnen men det är ju sånt man får ta.

Igår var jag hos Kerstin på lunch. Mycket trevligt även det. Kusiner med familj och Syster med familj och Mapa var också där. Och det blev även då tre-rätters. Det är inte klokt vad jag har ätit de senaste dagarna.

Förrätt: Svamptårta (faktiskt! kul namn..smakade svamp..gott!)
              Sallad (inget konstigt bara blad bredvid)

Varmrätt: Kött (Någon del från gris..smakade lite pepprigt men det beror ju mest på kryddorna)
                 Potatis (kokt..som kokt potatis ska vara)
                 Brunsåsx2 (en som smakade något och en vanlig..jag åt den vanliga..)
                 Sallad med solrosfrön. mandarin och morot (eventuellt var det något helt annat..jag minns inte riktigt)

Förlåt jag ljög. Det var ingen tre-rätters för vi fick ingen efterrätt. Vi fick bara eftermiddagsfika med saffranskaka, glass, grädde och en massa kakor och bullar. Mätt som bara den blev jag i alla fall.

Kvällen igår spenderades i bil till stockholm och tillbaka. Ett stackars rådjur fick hastigt lämna jordelivet på hemvägen. Som tur var gick det fort och det dog direkt..och bilen klarade sig utan minsta lilla buckla eller skada, vad som syntes då i alla fall.

Jag har sovit 4 timmar i natt. Det är nog något slags rekord på väldigt länge för mig. Jag var SÅ trött när jag kom hem igår. Somnade typ så fort jag nådde kudden..vaknade dock 4 timmar senare och kunde inte somna om och sedan skulle jag ju ändå upp till hästarna.

Nu ska jag vila lite..för den här tröttheten försvinner minsann inte. I eftermiddag ska jag leka med Älin och Ebba som är ensamma hemma. Imorgon börjar jobbet igen..tiden går alldeles för fort!

Pusshej ♥

BILEN

Jag har ju fått backning på att jag inte lagt upp bilder på bilen..så nu gör jag det. Skitig och i dåligt ljus..men vad gör man.



Det har för övrigt varit en väldigt fin dag idag. Strålande solsken men kallt som bara den. -17 som mest tror jag. Jag har varit på promenad till hästarna och jag har varit hos syster och sett när Noel har kraschat pepparkaksborgen. Tyvärr får jag visst inte lägga upp fler bilder just nu så det får ni se en annan dag.

Ikväll ska jag försöka göra tidig kväll..jag har typ inte gjort något idag (heller) men jag är helt slut! Jag har fortfarande ont i huvudet..kan vara så att jag är lite förkyld..fortfarande. Pest!

Jag behöver en svart kedja till min nya ljuskrona som jag fått av syster. Den hänger lite för nära taket så jag vågar inte riktigt tända ljusen..det vore ju faktiskt lite tråkigt om hela huset brann upp.

Jag är godissugen.

pusshej ♥


Landet Ingenstans

Jag har just sett Finding Neverland. Jag minns i efterhand varför jag inte ser på den så ofta. GUUD!! vad jag gråter. Den är ju hemskt fin..men väldigt sorglig. Jag önskar att jag också fick åka till Landet Ingenstans.
Nu har jag ännu mer ont i huvudet än jag hade innan jag började titta. Det kanske är en tumör?! Eller så behöver jag bara dricka lite mer vatten.

Sitter för övrigt i Mellösa just nu. Det finns ju en tv som är lite större än hemma hos mig här. Det är även pappas dator och jag hittade lite fina bilder från 2008. Titta och njut!







Eller varför inte göra det till ett kollage från 2008? Jag lade till några av mina egna bilder hemifrån också..ett urplock hopblandade bilder. En samling bilder som ÄR 2008. Mycket är inte med..men kommer ändå inte glömmas.

pusshej ♥

det nya året

Det börjar lite segt tror jag..eller just nu är det väldigt segt.
Igår kväll var det trevligt. Jag var till Fie och bakade pizza och såg på film. Stardust tror jag att den hette..helt okej film tyckte jag. En fantasy berättelse med fula häxor och vackra(?) prinsar och prinsessor. När jag blir stor ska jag bli en stjärna..eller en vacker prinsessa.
Det svåraste igår var att hitta en mataffär som var öppen efter 18..till slut hittade vi ica på andra sidan stan..tur att jag har en SÅ bra bil. Gott blev det i alla fall till slut.

Fie tycker att jag är konstigt som inte brydde mig överhuvudtaget när en av häxorna i filmen fick huvudet..eh ja vad ska man kalla det..borttrollat?..och kroppen sprang runt en stund innan den dog. Men när vi såg på film sist så klarade jag inte av att se en kille klyvas på mitten av ett tåg och sedan kräla runt innan de slutade visa bilder av det. Skillnaden är ganska tydlig tycker jag. Häxan fick en grön låga där huvudet tidigare suttit och det var mest komiskt. Inget blod och inget som på långa vägar verkade verkligt. Killen som klövs var bra mycket verkligare..det var blod och man såg de små delar som fortfarande satt ihop i kroppen..uäck jag mår dåligt bara jag tänker på det nu. Inget konstigt..rätt stor skillnad mellan dem.

Idag har jag varit hos Rivalen. Men jag var lite slö och skyllde på att det var för kallt så han blev bara pysslad och gosad med. Jag tror minsann inte att han är missnöjd över det.

Jag fick systerns jättetavla igår också. Nu ska den bara upp..jag har en plan, jag väntar bara på lite montage-assistans. Först hade jag en annan plan men då skulle inte star wars tavlan få plats så det gick ju bort.  

Vad göra nu då? Jag VILL något..men vad? Rastlös och otålig. Jag skulle ha följt med MaPa till ön..men jag kunde inte bestämma mig så till slut fick jag bli hemma. De är borta till på söndag..så jag ska ta hand om deras katt tills dess. I'm the cat sitter. Jag vaktar allas katter.
Har du en katt? Jag kan ta hand om den när du inte är hemma. Man jag garanterar inte att det är helt olycksfritt.

Älin kommer hem idag. Jag har tagit hand om katten och skyddat den med mitt liv! Eller ja..jag har varit där och klappat på den varje dag. Den har kissat i Ebbas lekpool av fleece men annars tror jag att den skött sig. No more lekpöl för Ebba på ett tag..om den överhuvudtaget går att tvätta. Det hoppas jag.

Här om dagen hittade jag ett block som jag börjat skriva dagbok i. Här kommer ett utdrag:

Tisdagen 1 Januari 2008
Imorgon ska jag åka till hjälmskyl med Hannah och leka med Mangis och Stella. Alldeles för länge sedan jag var där, har lite dåligt samvete faktiskt. Men det ska bli ändring på det nu. Jag ska köpa mig en ordentlig almanacka och så ska jag strukturera upp mitt liv. Även tvättning och städning ska planeras in ordentligt. Jag ska även börja träna ordentligt, helt enkelt skaffa mig ett vettigt liv. Dra ner på socker i allmänhet, inte bara godis utan överhuvudtaget. Jag undrar ibland om det är det enda jag äter. Lite beroende, men det ska jag försöka sluta med nu iaf.
Egentligen gillar jag inte nyarslöften, för man håller dem ändå aldrig, men nu ska jag ta tag i det här. Det är ju inget direkt nyårslöfte heller, bara en förändring av livsstilen.

Lägg märke till att jag hittade det här blocket för ett par dagar sedan och jag har skrivit en dag till efter. Jag kom inte ens ihåg att jag hade skrivit det. Man kan säga att det gick så där med godiset och ja, strukturerat liv? Vad är det? Haha..bra gjort sara.

I år lovar jag mig själv att bara göra sånt jag vill, ha roligt, sprida kärlek och må bra! Inte för att jag gillar nyårslöften, men va fan! ;)

Nu ska jag försöka ta tag i den här dagen!


pusshej ♥


02.59

Bra saker med min lägenhet:
 -Det finns alltid varmvatten och hur mycket som helst av det.
 -Det går snabbt att städa.
 -Går någonting sönder är det bara att ringa bovärden (det går..men jag gör det inte)
Och det var väl typ det.

Dåliga saker med min lägenhet:
 -Det är sjukt kallt!!! (vilket man säkert kan klaga på hos bovärden..men jag gör det inte)
 -Det är så litet. Efter fyra år börjar jag känna till varje liten vrå rätt bra.
 -Mina charmiga grannar. I natt har en av dem spytt ner hela trappuppgången, riktigt vidrigt. Han har en jävla tur att han har en riktig bra kompis som i alla fall städat undan efter honom..jag tittade på genom titt-hålet. Men den där lukten! fy fan säger jag bara...

Inte för att jag vill vara den som är den, menneh vilka argument väger över?

Annars har kvällen varit bra. Middagen gick väldigt smidigt. Jag hade ett gäng riktigt glada och trevliga 60+ som verkligen gjorde jobbet lättare ikväll. Me like. Typ all mat var ute kl.21 och sedan var det kaffe, avec och dans hela natten. Eller ja..bandet slutade först spela kl.01 för då trodde de att festen var slut..men icke..då trodde ju dock de stackarna som var kvar också att festen var slut så de ringde taxi och försvann. När bandet förstått att de skulle spela till 02 kom de till slut igång igen med lite tryckare..de sista låtarna de spelade var det två par som dansade till och när de också gått så var det bara att vänta på att bandet skulle packa ihop och dra.
Det är skönt att det inte blev så sent, många av gästerna försvann efter tolvslaget. 
Jag antar att det var ett trevligt nyårsfirande. Alla var glada och hade roligt. Fast jag tycker lite synd om några gäster när de skulle försöka beställa calvados av mig. För helt plötsligt tog all luft slut, halsen gav upp och jag börjar tokhosta. Och där står jag och kan inte andas eller säga något eller göra något alls. Efter några sekunder (eller eventuellt en EVIGHET) lyckas jag få något ursäktande ur mig och springer in i köket och dör en stund. Flera liter vatten och sjukt mycket hostande gör att jag till slut kan andas någorlunda normalt och tror att jag kan bete mig som man ska igen. Jag trippar ut i salongen och tar deras beställning och lyckas hjälpligt. Jag får inte fram många ord och tårarna sprutar när jag kommer tillbaka till köket..men jag hostade inte! förrän jag gick in genom dörren. Det var bra tur att Emma hade halstabletter i sitt skåp för annars vet jag inte hur det hade gått. Jag måste ha sett så dum ut.

På måndag ska Emma bjuda på middag. Hemskt trevligt ska det bli.

Nu kan det vara så att jag eventuellt behöver sova lite. Jag hoppas det.
För övrigt måste jag skriva ganska långsamt med tanke på rubriken..men så kan det gå.

A new year and a new life has begun!

pusshej

RSS 2.0