Nyårsafton



Gott Nytt År Världen!!

Jag ska spendera kvällen med att vara trevlig mot folk jag inte känner. Eventuellt kanske jag kan vara trevlig mot dem jag känner också..vi får se. Det brukar bli bra..jag kanske köper med mig lite godis också för att lätta upp stämningen lite extra! Men jag kan ju inte ljuga och säga att jag inte vill vara någon annanstans med någon annan.

Jag hoppas att alla får ett bra slut på det gamla och en dundrande start på det nya året.

Pusshej! ♥

Pest..

och pina!!
Om någon missat det så gillar jag INTE att vara förkyld. Så den som har hittat på att jag ska vara det kan genast ta tillbaka den och behålla den för sig själv.
Jag hostar så det känns som att det sitter ett rivjärn i halsen, näsan är helt igentäppt och jag har ont överallt. På radio pratadede idag om de postiva aspekterna av sjukdom..med min sjukdom finns det inga. Jag får ingen sexig röst, inga hallucinationer eller andra roliga synfältsförändringar. Jag är bara trött som bara den och har svårt att andas. Inte ens min pojkvän är här och tar hand om mig. (Tycker synd om mig själv)


Idag har Ma gett oss Triss-lotter. Vi skulle ha fått dem på julafton men hon hade glömt dem. Karin fick en till sig själv, en till mannen och två till barnen. Elin fick en till sig själv, en till mannen och en till det stora barnet. Jag fick en till mig själv. Hur rättvist är det? Så bara för att jag inte har en man och hundra barn så får inte jag vinna en massa pengar? Det är väl jag om någon som behöver det så jag kan köpa mig en man. Men nej, elin fick vinstlotterna, som vanligt.

På eftermiddagen har jag varit med Ma och Karin på Tuna Park. Men det blev inte mycket shoppat minsann..jag köpte en mascara till mig och en till stora syster och två muggar till mig själv. Vad de andra köpte har jag lite dålig koll på..jag vandrade runt som i en dimma. Efter ett tag gav jag upp och satte mig på waynes med en stor mugg te för att samla lite krafter. Det hjälpte inte så värst så sedan var jag tvungen att leta upp de andra och ganska snart därpå åkte vi hemåt. Jag plockade upp Noel i Mellösa och körde hem honom. Per var jättesnäll och brände Wall-E åt mig så jag skulle ha något att göra ikväll, men när jag kom hem så kom jag ju på att jag skulle ta hand om älins katt (som för övrigt heter Kattenmusentiotusen) så det var bara att åka tillbaka igen. När jag  kom dit så låg hon och sov under deras sängöverkast, men det tog inte lång tid innan hon kom som ett skott och strök sig mot benen och jamade och var så kelen. Hon har nog aldrig varit så kelig (ensam?) förut, så jag satt där i soffan med henne säkert en halvtimme och bara klappade. Sedan tappade jag upp ett bad åt mig och satt, efter en evighet av fyllande, och njöt en stund i det varma vattnet. Efter det klappade jag lite mer på katten och gjorde rent i hennes låda. Jag kan ju säga att det där badet gjorde under med mig. Jag varken frös eller var speciellt täppt när jag kom upp därifrån. Tyvärr hade det gått över när jag kom hem. Väl hemma bäddade jag ner mig i soffan och tänkte ligga där och dö och se på Wall-E. Men ICKE! Varken DVD:n, lilla bärbara DVD:n eller datorn ville att jag skulle det, så nu sitter jag här i stället. Jag ska nog sova lite. Kan nog behöva det för jag ska släppa ut hästarna imorn. Åh vad jag längtar. Jag hade tänkt be Madde ta det, men jag glömde ringa henne och nu känns det lite sent. Jag får helt enkelt pallra mig upp.

Karin och kidsen är kvar imorn också men åker hem på kvällen. Känns inte som att jag direkt haft ork att träffa dem..men det blir fler gånger. Jag var ju där hela dagen igår i alla fall.

Nu ska jag dö och återuppstå till sju imorn.

pusshej ♥

lördag

Idag hade jag en vision om att jag skulle tvätta bilen och ta kort att lägga ut här. Men sen ringde Ma och frågade om jag skulle med och shoppa, och det säger man ju inte nej till. Det blev dock inget shoppat för min del. Det var jag, syster, Sander och Ma som tog oss den långa vägen till Katrineholm. Ma köpte lite smått och bytte även ett lakan som hon köpt till systern i julklapp men som hon inte ville ha. Det blev en väldigt kort tur för det var sjukt mycket folk och extremt trångt i alla affärer.
Nu håller jag på att lagat mat! Ja du såg rätt. Jag håller på att göra mig en kycklinggryta. Hoppas att det blir gott.

Imorn kommer visst syster från ön. Roligt!!

Jag tror (och hoppas) att det är något bra som är på gång. Önskar bara att det kunde gå lite snabbare.

pusshej ♥

julen dansas ut

Igår var dagen..doppare dagen alltså.

Dagen började med den årliga julfrukosten på Änggärde. Det var första året för mig..men väldigt trevligt. Gissa vem som fick mandeln i gröten?! Men det blir inget med det minsann..
Trevliga människor, god gröt och skinkmacka. Mums! 

När jag var duschad, ombytt och färdig med morgonbestyren skulle jag hem och hämta lite glömda saker och sedan vidare till sofie med hennes klapp..men tji fick jag för när jag kom hem så hade jag ju glömt nycklarna hos mamma så det var bara att låta det glömda vara glömt och åka vidare till sofie. Hennes mamma hade mycket god päron-glögg, chokladbitar och en mycket skön soffa. Funderade nästan på att stanna kvar där..men ville ju så gärna hem till mina julklappar.

Tillbaka i Mellösa så hade även Elin och Sander hunnit dit. Noel och Per körde hem farfarn. När de kom lite senare åts det mat och umgicks och var väldigt trevligt.
En viss noel var lite otålig och tyckte att vi skulle öppna julklapparna direkt, för tomten skulle ju i alla fall inte komma igen. Han hade ju redan varit där tidigare. Stackaren hann bryta ihop både två och tre gånger innan den där dumma tomten kom till slut..men jullyckan blev total.

Jag hade också varit snäll i år minsann. Jag fick den efterlängtade tömkörningsgjorden av snälla MaPa. Av dem fick jag även strumpor, nagelfil och en almanacka..mycket bra att ha. 
Storasyster blir jag lika imponerad av varje år nästan. I år fick jag ett par väldigt sköna benvärmare och en filt/sjal som hon stickat/virkat alldeles själv. Jag skriver stickat/virkat för ärligt talat har jag inte så stor koll på vilket det är, men fina är de!!
Av faster Kerstin fick jag en spännande handväska. Jag tror att jag ska prova den ikväll i nyköping..
Av mormor fick jag i år ingen julklapp..men det var i alla fall ett par benvärmare. Sjukt skönt har jag insett. Kanske årets julklapp?
Noel hade ramat in sig själv i en finfin blingbling ram som nu pryder byrån hemma.
Sofie tycker att jag partajar för lite så hon gav mig snapsglas tillverkade i polkagris..mums! De ska jag spara till en shotkväll med dig, Fie!

Kvällen avslutades med en mysig hundpromenad och sedan åkte jag hem och njöt under en filt i soffan med ett glas vin.


Idag har jag varit hos Rival och låtit honom prova nya gjorden. Bra pryl! Tack Mamma!
Nu är jag hemma och gör egentligen ingenting. Vi ska åka en snabbis till Kerstin och lämna klappar. Sen bär det av till Newbuying (nyköping)..det blir nog inget allvarligt..jag tänkte köra för imorn ska jag släppa ut hästarna på morgonen.
Men jag är sjukt sugen på att dansa!!

Nu fixa sig lite.

Pusshej ♥

Lördag

Ledig lördag minsann.
Älin och Puff sitter och spelar monopol. Jag suger och blev bankrutt och fick INTE vara med längre. Jag har diskat och plockat undan.
Men det har inte bara varit tråkigt. Vi har även bakat bullar och druckit en MASSA  glögg. Luciaglögg, Tindra glögg och Vaniljglögg. Vi har även druckit oboy med cointreau. Ingen höjdare ikväll..minns inte om jag brukar tycka att det är gott heller..men det brukar vara mysigt att dricka det när man är lite frusen och myser ner under en filt. Sofie har druckit glitter-cider och glittrat i hela ansiktet. Det har även blivit mycket gos och bus med Ebba. Nu sover hon sött efter några plötsliga uppvak..hoppas Älin får sova natten igenom sen.
Puffs pappa är på väg för att hämta oss. Mycket snäll pappa det där. Jag snikar med mig i bilen..de kan ju släppa av mig på vägen någon stans så slipper jag gå så långt.

Älin vann. Puff bankruttförklarades 00.03,

pusshej

Lycka?

Näst intill- JA!

JAG HAR KÖPT MIG EN BIL!!!!

Mazda 3F 2.0 Sport -04

Bilder kanske kommer en vacker dag

Sofie och jag tog dagen till ära en tripp till Norrköping. Jag shoppade lite julklappar men mest irrade vi nog egentligen runt..det var trevligt hur som helst..

pusshej

lucia

Ett måste är ju även att berätta att jag var på Lussande på dagis igår.
De är SÅ coola de där ungarna.


Noel står typ längst bak och gömmer sig..för de små barnen måste stå framför så de syns!


 
Sander lussade bäst han kunde utan att vara med i tåget..


kaosdag

Denna dagen, jag vet faktiskt inte vad jag ska säga.
Inga dukar, inga bestick, inga glas..MASSOR av gäster. Jag har sprungit som jag aldrig sprungit förut tror jag. Jag hade ingen stegräknare på mig men det känns i benen och fötterna. Dock tror jag att gästerna var nöjda..de sa i alla fall det. I slutet på kvällen stämde inte kassan på en fläck..väldigt tråkigt..jag orkade inte bry mig just då för jag förstod verkligen inte vad som var fel.

Outfiten för ögonblicket:
Röda långkalsonger med  hjärtan i olika färger på.
Ylleridstumpor med nästan-hål i hälarna (som i alla andra mina strumpor just nu)
Svart långärmad t-shirt som för tillfället är den skönaste tröjan jag har, dock är den lite kall.

kanske sova lite? jag börjar jobba om 8,5 timmar..synd att man inte är trött..min kropp hatar mig.

Just nu ser jag på tisdag lite som jag ser på julafton. På tisdag kommer jag fira med egen privata julafton. Och alla som får plats får åka med.Guuu (som Älin skulle ha sagt) vad jag längtar!!!

Det är bara nästa vecka kvar..sen är det slut på julborden. Lite tråkigt faktiskt..jag tycker nog ändå att det är ganska kul.

Ikväll har även kontakten tagits upp med en tidigare bekantskap. Men det är väldigt mycket med det sociala spelet. Vad ska man säga? Vad FÅR man säga? Hur ska man säga saker och ting? Ska man läsa mellan raderna..eller läser man för mycket mellan raderna? Jag skulle kunna analysera mig sönder och samman..och det gör jag också. Kanske därför jag inte sover? ibland önskar jag att jag var lite mindre smart för då skulle jag ju inte tänka så mycket :P

Nu ska jag krypa ner under täcket och hoppas att den där John kommer och hälsar på. Hoppas att han är snygg, varm och sjukt bra på att gosa för det skulle jag verkligen behöva.

Sov gott världen.

pusshej ♥


köper mig lycklig

det funkar faktiskt att shoppa sig lycklig..för ögonblicket är jag riktigt glad.
nästa vecka kommer jag var glad!

2:a advent

jag VILL

men jag har inget att säga till om


Julbord

Igår jobbade jag min första julbordsfredag. Jag fick ta hand om gästerna som åt vanlig middag..och det är jag faktiskt ganska glad för. Full fart var det minsann. Några gäster kanske fick lite för mycket att dricka och kunde inte riktigt bete sig..men det är ju inget ovanligt på sådana tillställningar.
Ikväll ska jag ha på mig stegräknaren..spännande att se hur många steg det kan bli. Kanske en rekordkväll?

Annars är det fyra dagar kvar på den här arbetsveckan..det skulle vara bra mycket lättare om man kunde sova på nätterna. Men jag får ta det en dag i taget så ska det nog gå.

Det känns som att det är lite för kort tid fram till jul..det är ju så mycket som ska göras innan det!

Nu iväg till jobbet!

pusshej

ingen tv

kortläsaren i min tv-box har gått sönder. vilket innebär inget greys ikväll. kan det bli bättre? nej

rättning från mitt senaste inlägg. på första adventsfikat fick vi ju inte sparrissoppa utan sellerisoppa. hoppas att det blev rätt nu. det finns ju så många grönsaker och rotfrukter och allt vad det är i världen. gott var det hur som helst.

jag ligger sist i snapstävlingen. men jag ska nog komma ikapp i helgen. cilla är ju utomlands en vecka nu så då kan i alla fall inte hon sälja några.

jag funderar på att köpa en rottweiler. de är bra fina och läskigt söta när de är så där små. men vi får väl se vad framtiden har att ge..



det är ju jul snart också..jag önskar mig inget och behöver inget. men har däremot massor av underbara människor att köpa klappar till.

det enda rätta är egentligen att säga tack och hej. men jag bryr mig inte. eller jo det gör jag. alldeles för mycket, annars hade jag sagt tack och hej för länge sedan. jag vill att allt ska bli bra..men samtidigt vet jag ju att det redan är bra..fast utan mig. jag önskar mig bort.

pusshej

RSS 2.0