Typiskt!

Idag red jag med glasögonen på mig. Rival snubblade till rätt rejält, glasögonen flög av och hamnade precis framför honom. Rival kliver på glasögonen. Fina glasögon-NEJ! Billigt med nya-NEJ! Pest

Dagens aktiviteter

Klockan ringde 06.00 i morse. Jag var lite tröttare än alla andra dagar (kan bero på att jag int ebrukar gå upp före åtta) men kom i alla fall upp. Klädde på mig och begav mig till Mellösa.
I stallet mötte jag Anna och vi började med att ge hästarna mat. Under tiden som de stod och mumsade så passade hon på att gå med hö upp till hagarna och jag flummade mest runt.
När frukosten var uppäten så gick jag med Mackie till stora hagen och passade då på att hämta in Rivalen samtidigt. Det är lite bökigt när några hästar ska stå inne om nätterna och en del ute. Själv tycker jag det är bra om de kan gå ute så länge som möjligt..men jag har ju Rivalen på lösdrift så jag har väl inget att säga till om egentligen.
När Rivalen och jag var på väg tillbaka till stallet var det en häst som skrek och skrek så jag blev alldeles nervös. När vi släppt ut de andra hästarna var vi tvugna att kolla till de andra så det inte hade hänt något. Men de stod så lugnt och harmoniskt och betade i hagen.
Efter kollen så begav jag och Rival oss ut i skogen på en tur..riktigt skönt! Kanonbra väder och det var länge sedan vi var ute och bara hade roligt så vi njöt båda två i fulla drag!
Mitt under ridturen får jag sms av storasyster som frågar om jag ska med till kholm så jag ringde upp och vi bestämde att hon skulle hämta mig. Kl.10.10 (ca) påbörjade vi vår resa, jag, elin och sander. Vi var först inne i "stan" hon köpte en bilstol till noel, en bältespryl till stolen, en tröja till noel och ett par sockar till sander. Jag köpte en ny mössa till sander..för den han hade var hiskeligt ful..även om egon valt den!! Och inget mer. Därefter begav vi oss mot..typ granngården..men de kallade nog den för något annat. Jag hittade hur som helst inte det jag ville ha så vi åkte där i från..och istället hamnade vi på ÖB. Jag köpte en reflexväst till mig och ett reflextäcke till Rival..får se om det passar men det kostade bara 149 så det kan det ju vara värt. Minns inte vad hon köpte. Sen gick vi på Willys och storhandlade även där. En påse skorpor, ett paket spagetti och två tuber med tandkräm..det är vad man behöver på en månad. Det var så länge sedan jag åt skorpor..och det ska bli så gott!! Så nu ska jag dricka te och äta skorpor och sen ska jag åka till jobbet!

För övrigt vann jag och Rebecca KM igår..känns jätteroligt faktiskt! Alla som är med på de där tävlingarna är ju så sjukt duktiga. En vacker dag ska jag också bli så där duktig och hoppa så där högt som de andra tjejerna gjorde. Eller rida så där fint som de också gjorde..-avis-

pusshej

Kanin!

Jag BEHÖVER en kanin.

SRIS

jag skulle ha kallat min blogg SRIS (Saras Rätt I Samhället) istället..hade varit mycket bättre..

Idag har jag varit mycket effektiv. Jobbat 9.30 till 16. Direkt efter jobbet åkte jag till stallet.."hjälpte" Andrea lite när hon hoppade och red sedan Rivalen på lilla banan. Han tyckte att det var ruskigt jobbigt..så det var ju bra. Sedan direkt därifrån till Berit och red lektion. En jobbig lektion för mig..men även jobbig för Rebecca som svettades floder. Men oj vad fint vi hoppade på slutet. Det bådar ju gott inför söndag.

Jag har även bokat lunch med mamma imorn..får se var vi hamnar...

Tid

Om den fanns skulle jag skriva om allt roligt som hänt de senaste dagarna..men jag hinner inte.
På väg till jobbet strax och efter det ska Älin o jag göra fuskpizza. Ska bli riktigt gott.
Hoppas att jag inte blir förkyld..det känns lite som att det är på gång...

pusshej

Till sixten

Även om du reste ragg och blev näst intill skrämd till döds varje gång jag kom hem till dig och din matte så blev vi ju bästa polare efter några sekunder ändå. Charmigare litet knyte får man ju faktiskt leta efter..och ännu mer nu när du är borta. Men man får se det till det bästa på något sätt..du levde ett otroligt bra liv, även om det blev alldeles för kort. Du gav  oerhört mycket under den tid du fick och du kommer alltid finnas med oss.
 vila i frid.


Natten!

Gå och lägg dig det är ju mitt i natten!!
Ja men jag kom ju nyss hem från jobbet så jag måste varva ner lite först..

Kvällen började bra..det verkade som att vi skulle komma hem lite skapligt..men då hade vi inte räknat med brudgummen och hans marshalkar. Men det gjorde ju inget för de hade ju trevligt i alla fall! Han ringde från rummet 01.14 och ville ha en magnumflaska champagne. Det hade varit bra för pengarnas skull..men med tanke på hur mycket de druckit innan så hade nog inte hans blivande fru varit så nöjd imorn och jag tvivlar på att han hade varit det heller. Vi får ju hur som helst inte sälja alkohol efter ett så jag sa nej.

Personligen ska jag åka till Grönan med den gutniska familjen och Noel imorn. Ska bli mycket trevligt. Hoppas bara jag kommer upp i tid för tåget..det blir till att ställa två klockor minsann..och karin får nog ringa och kontrollera att jag är vaken. Jag har ätit lite för mycket av kvällens plommonbröd så jag har lite ont i magen nu..hoppas att jag kan sova ändå..

hare

pusshej

Stavningslektion

Idag har mamma Älin lärt Ebba att stava till katt.

Älin lutar sig över vagnen "Katt! Karin Assar Silas Sander"
Nöjd var hon..

Jag hoppas att de inte satsar på hemskola..

mycket i almanackan..

jag hinner inte riktigt med..
men det är väl inget nytt..

imorgon måste jag gå upp kl.06 för att hinna leka med rival innan jag åker till älin och leker med henne..kl.14 är det personalmöte och sedan blir jag kvar på jobbet till kl.01 eller tills vi är klara.

i morse ringde inte min mobil..alls. jättedumt. men den lät tillräckligt när jag fick sms kl.0830 så jag vaknade av det iaf. tur var väl det..jag hann till och med frukost på jobbet- snabb jag!

Jobbet gick bra..det var lugnt. Bar typ tusen kartonger champagne kändes det som. Efter jobbet tog jag mig upp på Flenscityt och hämtade ut ett litet blått paket med blå snören. Där träffade jag även Älin, Elin, Noel och Sander och vi hade en liten barnvagnsträff utanför "gamla turistbyrån". Två barnvagnar, 3 barn och en cykel. Fullfart kan man kalla det. I alla fall på den där lilla cykeln.
Efter cityäventyret åkte jag hem..snabbstädade och åkte vidare till Mellösa. Och vilka möter jag där? Om inte Elin, Noel och Sander. De är snabba de där. Jag och Noel provade Morfars nya räsercykel och sedan läste jag och Sander tidningen. Eller jag läste så mycket jag hann innan han bokstavligen käkade upp den. Efter lite mat for jag vidare till stallet. Hann inte mycket mer än hälsa på rivalen innan jag var tvungen att åka till Berit. Men när jag kom dit så skulle jag ju rida Patsy som redan gick på lektionen innan..så jag fick vackert sätta mig och vänta. Galet kallt blev det minsann, men väl på hästryggen blev jag snabbt varm. Det gick riktigt bra ikväll faktiskt. Vi hoppade på volter. Patsy gick så fint så och  jag är riktigt nöjd faktiskt. Men hur svårt är det att svänga när man har så liten häst..haha.

Nu ska jag nåla upp mina byxor och sedan måste jag nog faktiskt sova..

pusshej

Höst!

Just nu är det +4 grader ute..det är för jävla kallt!!!
Det ska bli ruskigt skönt att gå och sova nu..

God natt världen!

pusshej

Gröt



Just för en liten stund sedan fick jag den brillianta idén att koka gröt till frukost..för jag har ingenting annat hemma.
När gröten är klar inser jag att jag har ju ingen mjölk att ha till! Så här sitter jag och äter gröt och sylt...


På äventyr i bergslagen

Igår fick jag följa med på resa till Grythyttan. Jag och emma skulle åka vid tio. Strax innan tio fick jag sms då hon skrev att hon blev lite senare än tio då hon höll på att beställa grejer på jobbet. halv tolv kom vi iväg. men det gick ju bra det också..
emma hade en underbar vägbeskrivning som jag inte förstod för fem öre..och eftersom att jag inte fick köra så fick jag göra det bästa av det hela..jag letade fram GPS-funktionen i min telefon. Så praktisk pryl! Sen var det enkelt. Den varnade för hastighetskameror och allt möjligt bra.
Lunch i Örebro..Wallenbergare med potatismos, ärtor och lingosylt. Helt okej faktiskt,
Väl framme fick vi bo i rum 59 tror jag. En hel svit kändes det som..

Hallen:




Och Sovrummet


Vi fick även ett väldigt fint badrum med badkar..riktigt najs.

Första stationen på dagen var en sortimentsprovning av viner. Jag kan ju inte så mycket så emma fick svara på tiotusen frågor men det var roligt.
Efter det var vi ute och promenerade lite..jag var till bilen och laddade min lur för GPS:en tog ju allt batteri..och så gick vi runt "stan" och kikade runt..
När klockan slog sju fick vi fördrink och efter det väntade middagen. Det var en fyra rätters middag och provning av viner från en sydafrikansk producent. Mycket gott blev det och jag blev nog minsann lite rund under fötterna också. Vi fick sitta vid ett bord med en fyra killar från olika restauranger i sverige..och alla pratade inte helt otippat bara vin. Jag log mest och höll med. Men det var väldigt trevligt ändå. Efter middagen skulle vi gå vidare till kårpuben..men vi råkade "tappa bort" de andra och gick tillbaka till rummet istället. Jag tog ett snabbt bad och sedan somnade jag sött.
I morse fick vi en härlig frukostbuffé och efter det hade vi planerat att besöka den lokala butiken med fina stenprylar som vi gått förbi dagen innan. det vi skulle ha gjort dagen innan var att kolla när det var öppet. när vi kom dit var det ju nämligen bara öppet fredag och lördag så det blev inget med det. Så istället tog vi bilen och åkte till Högskolan för att låna böcker åt Annelie och titta i Kokboksmuseet. Efter det åkte vi till Loka..bara för att..vi klev inte ens ur bilen. Sen kopplade jag på GPS:en och så begav vi oss hemåt. Utanför Örebro stannade vi på ett köpcenter och shoppade loss. Jag köpte ett par jobbskor och en skjorta. De höll på att bygga om precis överallt så det var lite kaos..och det hjälpte ju inte att man inte brukar shoppa där direkt.
Väl hemma bytte jag om och åkte till mellösa. Byggde hage i ca 30min. Hästarna har fått en ny fin hage med mer gräs i. jättebra. Jag har dock lite dåligt samvete för att jag inte hjälpte till mer..men jag hade ridlektion så jag hastade vidare därifrån till berit. Det gick riktigt dåligt..jag vill inte ens prata om det.

Imorgon ska jag leka med älin och ebba. elin ville yoga..men jag orkar inte.

nu sängen

pusshej


...

det där med sömn är ju en sport för sig..som jag inte har tålamod att bli bra på..

det är synd att världens mysigaste och gosigaste kille står ute i hagen och faktiskt skulle vara hemskt opraktisk att ha i sängen..

en vacker dag ska jag också bli något..


Och vinnaren är....

Fui och Sara!!! (publikens jubel)

Idag kom vi minsann på första plats..39 poäng..kan ju alltid bli bättre men helt okej.
Vi var även med på dressyren den här gången..hamnade på andra plats..väldigt godkänt..även om jag inte var så nöjd med själva ritten. När allt väl var klart hade Fui gärna skenat hem i full galopp om han fått..men det fick han inte..jag är ju lite tråkigare än alla andra han känner.

Jag undrar när min sadel är klar..trött och arg på dem nu så det heter duga..
De lediga helgerna är alldeles för korta när de väl är..önskar att de kunde vara typ ett par tre dagar längre..
I veckan har jag ingen aning om vad som händer..jag jobbar kväll imorn sen vet jag inget mer..det får bli som det blir..
Just nu är jag så trött så trött. Ska käka lite och sedan sova.

pusshej

Paket!

Ikväll har jag varit hos Hannah. Hon gav mig minsann paket! Födelsedags present för att vara exakt. Bara tre månader för sent men det gör ju verkligen inget..det är ju tanken som räknas! Och jag inget mindre än två blommor på burk. En solros och en jordgubbsblomma..men jag måste tyvärr vänta med att odla upp dem (?) tills i vår för de små rackarna vill tydligen ha det väldigt varmt och soligt.
Annars har vi druckit drink och ätit chips och dip. Jag har även hunnit hoppa Fui hos Berit. Gick helt okej, men han tyckte att det var väldigt jobbigt. Det känns ändå bra inför söndag..jag känner mig laddad!

Imorgon ska jag hålla tummarna för Hannah när hon ska tävla. Jag hade velat följa med men morfar är ändå viktigare!

Jag ska försöka vila mig mycket den här helgen så jag kanske blir människa igen. Jag kan inte hålla koncentrationen, jag är trött, rastlös, otålig. Jag jag jag. Jättetråkigt att läsa. Räkna hur många "jag" det finns i mina inlägg. Lite egotrippad JAG är. En vacker dag ska jag bli en bra författare..eller ja..bara bra på något räcker fint..

Rival har fått en ny fin grimma i camo-utförande..och matchande chabrak (vet inte hur det stavas men det där ser väl helt okej ut?) Nu väntar jag bara på att de där människorna på bidermans ska höra av sig och säga att hans sadel är klar också..det har ju bara tagit fyra veckor! (morrar lite upprört)

Jag har hört att för att vila upp sig bör man sova ibland så jag får väl ta och försöka göra det..

pusshej

4%

Genetiskt är människan till 96 procent identisk med chimpansen.
Det förklarar en hel del..

idag är sista dagen på den här jobbveckan. Riktigt skönt. Jag är trött.
Ikväll ska jag rida Fui..vi ska träna lite inför söndag. Men först har jag, och de andra, 135 personer som kommer på lunch att ta tag i. Det kommer nog gå bra..men jag är inte speciellt upplagd för det.

Annars ska helgen spenderas med familj på lördag tror jag. Morfar fyller år på tisdag så vad jag vet ska vi åka dit och hälsa på. Och på söndag är det ridskolecup del 3 med Fui. Jag skulle bra gärna åka och hämta min sadel också..men de hör ju inte av sig.

pusshej

Bilen!

Den blev minsann godkänd av Mr Besiktningsman idag!! Duktig den!! Så nu ska den nog säljas..

Blev erbjuden att köpa en häst idag. Jättefin på alla sätt och vis..man blir ju bra sugen..

Annars skulle jag fika med Elin och Älin. Jag skulle bara ta emot pappas fönster först, men det visade sig att det inte var så bara. Den gamla, gamla gubben som kom med fönstren, han kom med en alldeles för liten bil och fönstren på fel håll så det gick inte att få ut dem ur bilen utan truck. Den lilla palldragaren som han hade med sig räckte inte så långt..men tillräckligt långt idag. Han vände och vred och flyttade och donade där uppe på bilen. Vilket pucko. Hade de läst på fraktsedeln innan så hade det aldrig blivit något krångel. När han tillslut var klar så var jag riktigt sur och Älin hade gått hem igen så det blev inget fika. Jag tror att jag fått fika hos henne också om jag velat men jag var så arg så jag ville bara hem.

Nu är det strax jobb igen..

Life goes on

pusshej

RSS 2.0