lördag

Nu är pump-passet avklarat och jag har fått i mig lite att äta. Nu kanske jag kan starta dagen.

Jag ska till tuna och shoppa lite och jag ska till sofie och dricka alkohol. kanske utgång ikväll? vi får välla se. Hur som helst så blir det inget allt för allvarligt för imorn klockan 10 har jag lovat Älins jobbarkompis Malin att hon och hennes dotter ska få följa med till stallet. Hur nu det ska gå till..men jag måste alltså vara körbar till typ 8. Lycka till sara!

Jag försöker vara positiv, ha tålamod och förstå. Men det är fan inte lätt. Jag måste ju framför allt se det ur mitt eget perspektiv och vem visar hänsyn till mig? Det spelar ingen roll..jag har ändå inga rättigheter..jag finns ju inte ens..

pusshej ♥

vätternrundan-09 

Storasyster

Jag har världens bästa Syster! Och världens bästa Noel och Sander!
Idag när jag kom hem hängde en brun pappåse på mitt dörrhandtag till ytterdörren. Fasttejpad på påsen fanns ett vykort med teckande bilder på hästar och texten "Hästarna i stallet" och på baksidan stod det:
"Allra käraste syster. Allra käraste moster. Ha en riktigt trevlig fredagskväll." Och i påsen fanns 4 st hembakade kanelbullar. Mmmmums!! (sofie åt den första)

Annars har jag som sagt jobbat idag. Sen kom sofie och hämtade mig och så åkte vi till Hammarvallen. Ett riktigt jobbigt pass..som vanligt..
Efter cyclingen for vi till Ica och shoppade mat. Vi började med att bestämma att vi bara skulle äta popcorn för det är ju nyttigt..det slutade med att vi åkte därifrån med godis, chips och läsk..förutom maten som vi skulle ha.
Älin kom förbi och åt med oss. Trevligt så..
Nu sitter vi (jag o Fie) och ser på Så ska det låta och äter godis..mumma..

pusshej ♥

glöm inte vätternrundan-09

http://vatternrundan-09.blogspot.com/

Än så länge har det inte hänt något där..men det ska göra det snart. Och då kan jag rekommendera att ni läser den bloggen också. Kära storasyster har hjälpt pappa lite och fixat en blogg åt honom. Han vet nog inte om det än..men ändå!

pusshej ♥

Bröd

Just nu är jag hos Älin. Hon försöker få Ebba att sova så jag sitter här en stund. Vi har bakat bröd idag. Vi vill väldigt gärna baka goda saker när vi gör det..men  vi har inget tålamod att baka något krångligt eller något som ska jäsa eller något som har för mycket ingredienser. Alltså valde vi att baka "Latfias semesterbröd" (tror jag att det hette). Älin hade aprikoser och solroskärnor i sitt..jag hade bara solroskärnor. Det ser ut som gröt i en form med solroskärnor på..typ. Hoppas att det smakar bättre.
När det svalnat lite ska vi äta vårt nybakade bröd med smaksatt keso på..mmm.
Jag önskar att jag vore bra på att laga mat och baka och såna roliga saker..och jag intalar mig själv att om jag bara gör det så blir jag bättre på det..men det funkar nog tyvärr inte så..men skam den som ger sig!
Älin är nu tillbaka och plockar genast fram virkningen. Det är hon och Elin.

jag ska vara lite social minsann...även om inte hon är det..

pusshej ♥

Kenny Starfighter



KENNY BEGINS 25 mars

SKA ses

wollie bollie!

pusshej ♥

Pest

Jag känner mig kass..
Det handlar inte om mig och det finns inget jag kan göra..men det känns som att jag borde göra något..vad som helst..någonting.

Idag har varit en väldigt lugn dag. Jag sov hela förmiddagen och eftermiddagen spenderades i stallet. Kvällen spenderas i soffan. Jag är helt seg i huvudet.

Snön är ju helt underbar! Det blir så ljust och fint och fluffigt överallt. Jag vill göra snöänglar och åka pulka..vet inte varför jag inte gör det..

Nu ska det börjas tränas inför halvvättern också..får väl se hur det går..

pusshej ♥

natten

det är -12 grader ute..brr..
jag hade inga vantar så jag struntade i att skrapa rutan på vägen hem..det gick bra ändå..

Älin har varit och ätit hos oss ikväll..med sitt jobb. de blev bjudna på drink innan maten av någon de inte hade en aning om vem det var..och det var ju inte så konstigt för den som bjöd skulle ju bjuda ett annat sällskap..så tokigt det kan bli.
Jag hoppas att de hade trevligt..verkade ju som det..även fast de (mest hon) försökte betala med ica-kuponger..

Jag borde gått i säng för länge sedan..men jag orkar inte riktigt ta mig dit..

imorgon är en ny arbetsdag...men först pump på morgonen...weei

pusshej ♥

20 februari

Jag har sovit väldans gott i natt..min säng är den bästa!
Men av någon anledning hade det varit hemskt skönt att sova i den gamla också..

ikväll och imorn kväll är det jobb som gäller..

Nu SKA jag ut i solen!!!

pusshej ♥

Avramling!

Idag har varit en riktig pestdag på jobbet. Eller själva jobbet var som vanligt..men jag har varit ovanligt omotiverad och under isen..har haft ont i huvudet i typ två veckor och känner mig allmänt hängig. Å andra sidan kan jag korta stunder lysa upp och vara högt uppe i det blå. Då är jag hur glad som helst och allt är toppen..innan jag slår i backen igen..hårt. Konstigt att det går så sjukt mycket upp och ned.

Efter jobbet sedan blev det faktiskt en väldigt bra kväll. Jag lurade med mig Emma till stallet och vi fick låna Maddes Tindra. Toksöt nordsvensk. Jag lyckades dock inte slå ihop tillräckligt många geniknölar (och jag hade verkligen inte tålamod för att ta reda på det heller) för att förstå hur man spänner på westernsadeln (vilken är den enda hon har) så jag red barbacka och Emma red Rivalen. Hon är tuff hon.
På vägen hem skulle vi ta några travsteg och den dumma Rivalen får syn på en läskig sten/gren/varg (vad det än var så äter det bruna hästar) hoppar åt sidan och stackars emma tappar balansen och slår i backen med buller och bång. Det är ganska långt att ramla på en så stor häst..men hon klarade sig bra (säger hon, men jag tror att hon fick rätt ont i rumpan).

Sedan kom ju problemet att ta sig upp igen..och dum som den där hästen är så vägrar han gå fram till stenen så hon kan komma upp. Efter mycket lockande och fixande och donande så ger jag upp..flyttar sadeln från Rivalen och över till Tindra så får Emma rida henne istället (supersadeln -fits all, av någon underlig anledning). Själv lyckas jag få Rivalen tillräckligt nära den där stenen för att ta sats och hoppa upp på ryggen (inte alls lika graciöst som man skulle kunna önska..) där jag kravlade ett tag liggandes på mage över hans rygg för att till slut få över benet. Men då stod han, tro det eller ej, stilla som en staty. Ibland kan han.

Allra sista biten på vägen när vi nästan var framme vid stallet möter vi så klart (räser)mjölkbilen. Han som alltid har lite mer bråttom än alla andra med lastbil. Som tur var såg Emma den tidigt så vi hann hoppa av. Den tidigare så trafiksäkra Rivalen kastar sig ifrån lastbilen och rakt ut i vägen..jag åkte skridskor efter men fick stopp på honom och lastbilen hann stanna innan det hände någon olycka. Och då är det inga problem att gå förbi..dumma häst!

Någon som vet hur man vänjer tidigare kolugna och stabila hästar från olater som att kasta sig ut i vägen när den möter något som är större än en vanlig personbil? Tacksam för all hjälp jag kan få med det..för det är sjukt irriterande. Okej om det hade hänt något som gjort att han blivit rädd..men det är ju bara en fix-idé. Han ligger väldigt nära att hamna på minus just nu..enda anledningen till att han ligger kvar på plus är ju att han är så söt och gosig..

Resten av kvällen spenderades med Älin och en stund med Johanna. Jättekul att se henne..väldigt länge sedan sist. När hon gett sig av hemåt gjorde vi marängsviss fast utan maränger (för det hade jag glömt köpa) och utan grädde (för det blir inte så gott) och istället hade vi på lite blåbär. Man skulle kunna säga att vi åt glass med bananer och blåbär..men det är inte lika roligt. Vi pratade även väldigt mycket om livet och kärleken..det är väldigt mycket som är svårt..
Dessutom såg vi på Grey´s så klart. Säsongsstart idag..hade jag ingen aning om..men det var trevligt..jag missade dock slutet för vi pratade om något viktigt..

Om sju timmar ska jag upp och tvätta..jättelänge kvar ju. När det är klart blir det IKEA!!! GUUU vad det ska bli najs!

pusshej ♥

hästarna

jag har just varit och släppt ut hästarna och nu sitter jag i mellösa och väntar på att klockan ska bli dags att åka till jobbet.
egentligen skulle jag ha jobbat 12-00 idag men det är bara en gäst ikväll så då skulle antingen christoffer eller emma ta det..så jag jobbar bara lunchen. många timmar som försvinner för mig..men skönt att slippa jobba så länge..är riktigt trött..som vanligt..

nähe..lite frukost på slottet skulle sitta fint..

pusshej ♥

IKEA

Om det är någon som missat att jag ska till IKEA så kan jag berätta att jag ska det.
Gör som alla andra vet jag och skriv en kommentar vad du behöver så ska jag tydligen köpa det.
Det blir defintivt den STORA bilen dit..eh..eller min..jag har ju inte så många att välja på..

Klibbtjejen-jag vet vem du är du behöver inte oroa dig :P

Sjukt trött..nu ska ja hem och sova.

pusshej ♥

Tavlor!

Idag har jag fått hjälp av världens bästa snickare att sätta upp mina två tavlor. Star wars tavlan hade jag säkert fått upp själv om jag försökt själv ett tag till..men resultatet hade ju INTE blivit lika bra som det blev nu. Syster-tavlan sitter ovanför sängen i taket..riktigt najs..
Det tråkiga är bara att jag funderar en del på att flytta så då känns det eventuellt som lite onödigt arbete? Men det blir ju inte förrän om några månader ändå så helt bortkastat är det ju inte!

Ikväll är det jobb. Just nu sitter jag och bläddrar i IKEA katalogen..man måste ju planera vad man ska shoppa för att vara så effektiv som möjligt!

pusshej ♥

Revolutionary Road

En riktigt dålig film.
En hemsk historia utan lyckligt slut. Varför gör man en sån film? Den hade ju fått jättebra recensioner och hon har ju fått massor av priser för den rollen..
Det var Kate Winslet och Leonardo Di Caprio som spelade huvudrollerna. Jag fick lite flash backs från Titanic..men den här gången var det hennes tur att dö.
Frågan var ju dock, varför gör man en sån film? En hemsk historia om två olyckliga människor som vill något annat med livet än att bara göra det som alla andra gör. De var annorlunda och ödesbestämda att göra något MER..men den ena av dem var för bekväm och rädd att ta sig ur det de hade (Han så klart..män är hopplösa) Ja nu har jag ju redan sagt att hon dör så då behöver ni inte se den heller..hon dör i slutet för att hon tror att hon kommer att rädda dem och ta dem närmare förverkligandet av deras dröm. Jag satt mest hela tiden och önskade att den skulle ta slut..snarast. De var bland de längsta 119 minuterna i mitt liv..men men. Trevligt att göra något i alla fall.

Innan bion var mor och jag och åt på kinarestaurangen i katrineholm. Tle-små-lätter blev det. Helt okej två av dem i alla fall. Det som brukar vara godast..blandade grönsaker och cashewnötter var minst gott. Det hade riktigt slemmig konsistens och smakade ingenting. Men nötterna var goda. De hade även några konstiga rostfria fat som de serverade på..vilket gav lite en känsla av fängelse och det porslin som användes (risskålen) var naggad i kanten (vilket antagligen svämmade över av äckliga saker som fastnar fint även när man diskar dem) Han som serverade hade jättebrått och hade knappt tid att stanna upp och fråga om vi ville ha något mer...det gjorde han liksom i farten på väg bort..fast att det bara var vi och kanske tre bord till sittandes i hela restaurangen. Men jag förstår personalen också..jag skulle också bli galen om jag jobbade där. När vi kom hade de en låt på repeat i högtalarna..en väldigt dålig låt som för övrigt inte alls passade in i den kinesiska miljön. När vi suttit en stund kom den manliga kyparen och bytte av tjejen och han bytte då även musiken..men på den stunden hade jag lärt mig melodin utantill och hatade den fullkomligt. 
Det fanns faktiskt en bra sak. De hade ganska fina elementskydd..
 Det roligaste jag vet med att gå ut och äta är att det finns så mycket man kan klanka ned på..och man får göra det för man betalar för det. Eller i det här fallet..mamma betalar. Nu kanske du tänker "Men HALLÅ!, det var ju hon som fyllde år!, då ska väl inte hon behöva betala?!" Det tyckte inte jag heller men jag fick minsann inte betala..jag betalade i alla fall bion..

Jag bör sova nu..imorgon ska jag släppa ut hästarna sen ska jag försöka sola lite. Har fått för mig att det ska vara bra för min hud den är nästintill genomskinlig och jag tror att den behöver lite ljusterapi. Jag önskar även att allt kli ska försvinna..

På torsdag verkar det som att det blir IKEA..alldeles för länge sedan..

pusshej ♥

Ang. Blomman

Ljus? De har de aldrig fått tidigare så varför chocka dem med det?
För övrigt var blomman bara lite seg i starten..den repade sig över natten och är nu pigg och glad igen.

Än så länge idag har jag ätit frukost med mamma, karin, niklas, lucas och egon. De åkte sedan hastigt till båten..men jag hann ju se dem i säkert 30 minuter i alla fall. Sedan fick mamma sin present och sedan åkte jag till stallet och red en sväng. Nu är jag duschad påklädd och toktrött.

Jag sov i mellösa i natt..eller jag befann mig i en säng i mellösa i natt. Sov det gjorde jag minsann inte många minuter. Mardrömmar och kli höll mig vaken mest hela tiden..vilket betyder att jag är totalt sönderriven och väldigt trötter idag..synd men det ordnar sig nog.
Klockan ett ska jag hämta noel för att åka till affären och köpa tårtgrejor. Vi ska baka tårta till mamma för hon fyller ju faktiskt år idag. Älin ska komma och hjälpa till/ titta på och Elin ska bjuda på mackor.
När sedan mamma slutar arbeta så får vi välla börja med att äta tårta och sen ska jag ta med henne till katrineholm. Där ska vi käka något gott..hoppas jag och klockan 20 ska vi gå på bio. Vi ska se Revolutionary Road, för att det bara var den som passade. Jag skulle vilja se Australia men den började inte förrän 21 och den är ju ganska lång så det orkade vi inte med..det blir nog bra ändå..

Jag behöver nog städa lite nu..pust och stön..

pusshej ♥

en STOR dag!

Idag är DAGEN med stora bokstäver. En enorm lättnad sprider sig genom kroppen..musklerna slappnar av och de kisande, ansträngda ögonen öppnas upp lite och ställer om sig för att kunna se omgivningen och dagsljus.

Den 6:e februari 2009 påbörjade jag ett projekt. Projektet var en gåva från min Morfar och han hade införskaffat denna gåva i en annan världsdel bara för min skull.

Pusslet Pyramids Along the Nile
Det beryktade pusslet är ett Ravensburger Puzzle 2000 bitar. Nummer 16630 5. På kartongen står det att det ska vara ca 98x75 cm..men det känns oändligt stort. Det tar som sagt upp hela mitt vardagsrumsbord (vilket så här i efterhand känns helt meningslöst att skriva eftersom att jag bara har ett rum i min lägenhet och bara ett bord så man skulle bara behöva skriva att det tar upp hela bordet, eller eventuellt förtydliga med att skriva soffbord men nej..jag ville skriva vardagsrumsbord..för att det lät bra just då!)

HUR SOM HELST...

NU ÄR DET KLART!!!!!



Började jag verkligen 6:e förresten? Då tog det..ehm..9 dagar att pussla ihop det? Det känns som att jag har hållit på för alltid ju!!! jaja..skönt i alla fall.

Idag har jag även varit hos mamma och ätit MASSOR av mat och fika och tårta och allt vad det var..gott. Noel och jag lekte även med dominot och sprang runt som galna..eller mest var det nog han som sprang..jag stod för det galna..

Kvällen är planerad med Hannah. Vi ska äta god mat, dricka vin, planera semester, fixa lite inför tävlingen och ha det allmänt jättetrevligt..

I övrigt så tror jag att jag har dödat en blomma (eller ännu en, beroende på hur man ser det) Blomman som står på soffbordet (jag har gett upp..vardagsrumsbordet var så långt att skriva och för dem som aldrig sett mitt bord kanske det är lättare att få någon slags bild av det om jag förtydligar med att det är ett soffbord) är ju död sedan länge..jag drömmer bara om att den kanske ska återuppstå eller något annat fantastiskt. Jag har ju trots allt fått den av mina kära klasskamrater från gymnasiet. Men den här andra blomman har ju levt fram tills idag.


Den är liksom lite trött..
Jag har ju två likadana..och de var lika trötta båda två imorse. De blir ju det när man inte har vattnat på ett tag men de vaknar alltid till igen när de får sig några stänk. Det är det som är så bra med dem..det syns när de behöver vatten. Enkelt och bra. Den andra blomman har vaknat till och mår hur bra som helst..men den här stackaren orkar visst inte riktigt..mycket tråkigt..Den får några dagar på sig så åker den sen (om jag kommer ihåg)

Nu ska jag ordna lite!!

pusshej ♥

Palmen..

ÄLIN! Palmen kommer bli klar så sist det bara går..den är hemsk.


Det roligaste är att mamma inte har officepaketet i sin dator heller!! Haha..

Pusslet dag 5,6,7,8

                                                                                               Dag 5


                                                                                                Dag 6


                                                                                                 Dag 7


                                                                                                Dag 8


Det börjar närma sig klart minsann. Jag har ju blivit lite besatt av detta pusslande så det ska bli skönt när det är klart att återgå till att vara lite mer normal. Men bara lite.

Annars ikväll har jag och Noel varit på bio i katrineholm. Vi har sett BOLT! Helt okej..men Noel förstod inte riktigt handlingen. Det känns som att barnfilmer nu för tiden riktar sig mer och mer åt de vuxna..vilket är bra för de vuxna men vad är då meningen med att göra filmer för barn?

Jag har ett problem. Jag ska göra listor att sätta upp i stallet där man kan skriva upp sig som frivillig funktionär på en tävling som ryttarklubben ska anordna. Problemet är att jag inte har något officepaket i min dator..det har jag lyckats fippla bort någon gång. Med andra ord kan jag för ögonblicket inte titta på de listor som använts tidigare som har skickats till mig och jag kan inte hitta på och göra egna..om jag inte sätter mig och gör det för hand..och det ser ju väldigt proffsigt ut. Men men..jag kanske kan låna mammas dator..eller så kanske jag måste fixa mig ett officepaket? näää..mammas dator blir nog lånad ett tag minsann..

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag ta en tur till Katrineholm och shoppa loss lite tror jag. Annars ska jag jobba..och på söndag ska vi nog fira mamma som fyller år. Hon ska få en så fin presunt av mig så ni kan inte ana!

Jag ängtar till på fredag..då händer det grejer mina vänner!!


Årsmöte MeRK

Idag har det varit årsmöte för mellösa ryttarklubb.
Först var det ungdomssektionens möte..men det missade jag för Hannah hade glömt en massa medaljer hemma så jag fick åka och hämta dem. Jag kom tillbaka lagom till prisutdelningen för juniorerna och direkt efter det delades även seniorernas priser ut. Känns fortfarande skumt att vara senior..som en gammal tant..menneh..
Jag fick en varm vinterjacka och en pikétröja med mitt namn broderat. Jättefina! Det tråkiga är ju att folk kanske tror att jag kan rida om jag har dem på mig..men jag får väl låtsas..fick även två guldmedaljer så nu måste jag nog snart ha ett prisskåp eller något annat käckt att visa upp alla mina priser..
Det bjöds även på smörgåstårta så det var ju en riktigt lyckad kväll. Och inte nog med det..jag fick även göra min mamma lycklig med en blombukett som blev över från mötet. Jag gick mest bara plus måste jag säga

nu har jag inte tid med det här! pusslet väntar...


pusshej ♥


Pussel dag 4?

Jag minns inte vilken dag det är..typ dag 4. Eller 5? Beroende på hur man ser det...
Älin, Sofie och Karin (en liten stund) har varit här och hjälpt mig pussla så det har hänt MASSOR. De är så duktiga..även om det kom många kommentarer som "Det finns ju inga jävla bitar som passar!" och andra meningar innehållandes många fler fula ord och namn på det stackars pusslet. Men bra blir det. Vi har kommit jättelångt som ni kan se här under.


Synd bara att det är så mycket kvar...

Vi hann även se melodifestivalen del ett...lite granna i alla fall..men det var som jag misstänkte innan..riktigt dåligt..
Jag minns inte ens vem som gick vidare och jag kommer inte ihåg en enda låt..

Annars har jag varit på pump idag. Det var jobbigt..men skönt. Det var Anna-Karin som höll i passet idag och det var lite tuffare än med Annelie..inte för att hennes är direkt lätt..men ändå..
Det har även lekts med barnen. Egon klagade när de skulle gå ut, att termobyxorna var för långa (eller skitlånga enligt honom själv) men Noel var snäll och talade om för honom att det faktiskt var han som var för kort. Ibland är de för charmiga..

Jag skulle kunna sitta och pussla hela natten..men jag behöver nog sova lite också..

Imorgon är det årsmöte med MeRK. Jag ska ta emot pris för min vinst i ridskolecupen och KM förra året och dessutom bjuds det på smörgåstårta. Najs.


här sitter de..i djup koncentration..

pusshej ♥

pusslet dag 3


Det har inte hänt så mycket..men det är ta mig fan omöjligt!!!! (ber om ursäkt för språket)
Eventuellt beror det på att jag är helt slut i huvudet och ännu mer slut i kroppen efter den där cyclingen. Och man kan ju inte ta det lugnt när man vet att man inte riktigt är i form och kanske inte orkar så mycket..nejdå..men jag lyckades klara mig från både svimma och kräkas.

Morfar! Om du läser det här..köp aldrig fler pussel till mig..jag blir TOKIG! :)

Imorn är det pump och sedan kommer Karin och familjen. Ska bli kul att se dem..även om det bara är en stund.

Nu ska jag gå och lägga mig. Har en liten aning att det inte kommer vara så svårt att somna..sover typ redan..


Syster! Ma var iväg på tandvårdsdagar med jobbet.

Sofie! Göra något annat? Nej det har jag minsann inte tänkt mig.

pusshej ♥


Pusslet

Igår när jag gick och la mig så såg mitt soff bord ut som på bilden nedan:




Jag ska dokumentera utvecklingen av pusslandet..så får vi se. Så här såg det i alla fall ut igår kväll..idag har jag inte hunnit göra något alls..



Idag har jag jobbat 13,5 timmar...skönt att komma ikapp lite..känner mig stressad av att ligga på minus...

Ska snart upp och släppa ut hästarna och hälsa på mammas katt..hanns inte riktigt idag..sen jobba och sen är det helg!! Målet är att hinna träna, umgås och ha det bra..och samtidigt hinna så långt som möjligt med pusslet..helst klart..lycka till!

pusshej ♥

Ingen fara på taket!

Var i från kommer det utrycket för övrigt?

Kameran är upphittad..den hade gömt sig själv (kanske någon gång när jag körde för fort i någon kurva) vid sidan av passagerarsätet. Tur att den är vatten och stöttålig..framförallt stöttålig..det är ju inge vatten i min bil..

Jag är sur och grinig och hatar att vara själv..ändå är jag det..jag skulle säkert kunna ringa någon och be att få komma dit. Jag var just hos mamma men ville inte stanna..hämtade ett pussel och åkte hem..glömde handla som jag tänkt på vägen hem..
Innan mamma var jag hos systern..men det blev inte så länge..som vanligt..jag är en dålig syster och en dålig moster..men idag vill jag inte..jag är bara tött och grinig..

Ändrat schema imorn..får jobba 10-22 istället..det var 20 pers som bokat av..tråkigt..

Nu försjunka i pusslets underbara värld..

pusshej

På slottet

Jag har släppt ut hästarna och var av någon anledning superstressad och nu är jag på jobbet..
Det är frukost nio..så nu sitter jag i repan och väntar på det..och att få prata lite strunt med brittis och marie..

Annars är jag lite sur från igår..och förväntar mig en massa vänliga kommentarer och vedergällning! Men det blir väl inget med det..

hejDÅ! ♥

Oh no!!

Jag insåg just något...något inte så jättebra..
Under en tid nu så har jag lånat mammas kamera..det var till något speciellt jag skulle ha den först men jag minns inte riktigt vad. Nu har jag lagt den på något bra ställe! Och det bra stället minns jag ju så klart inte heller...
Fan rentutsagt..
Hur ska jag försklara det?
 - Du, mamma! Minns du den där kameran du fick när du fyllde 50? Jag lånade den för ett tag sedan..och nu har jag tappat bort den. Men tack för lånet, jag behöver den inte längre.
Det kommer hon gilla. Usch jag är en dålig människa..

Syster


NEJ!


Han ska för övrigt också gå i pension i höst. Emma slängde alla dina lappar med bra att veta om stammisar igår..annars är det ju väldigt intressant att veta att Graham äter hårdostar och svarta oliver..

varför?

Frågan är varför alla kommentarer försvunnit från i år...?
Eller har de inte det? Ligger de kanske och lurar någonstans? Man kan ju hoppas det för de är ju kul att ha...

trött...

Planerat:

Tisdag: Utsläpp hästarna och jobb 16.00

Onsdag: Utsläpp hästarna, jobb 9.30 och kanske rida på kvällen?

Torsdag: Jobb 12 (långpanna)

Fredag: Utsläpp hästarna, jobb 9.30 och cycling 17.

Lördag: Pump 10 och LEDIG från jobbet

Söndag: LEDIGT

Har jag glömt något? Förmodligen..påminn mig helst inte det är nog inget viktigt?

Sängen? I natt är det jag och john några timmar...

pusshej

natt!

Hur länge orkar tanter egentligen sitta och lyssna på varandra? Tydligen hela natten..så här länge brukar de inte hålla på..
Allt är klart och jag väntar på att få gå hem...

Vänta! Jag hör något..wohoo! de är på väg ner för trappen :)

pusshej♥

Solen!

Den finns!!

Det är så fint väder! Jag blir så glad!

Började dagen med en skön, men kall ridtur och sedan har jag varit och shoppat loss på ICA. Nu ska jag nog åka och se om syster är hemma..eller jag kanske ringer innan..man vet ju aldrig vad de kan hitta på.

För övrigt har hela januari gått..det är en månad..det går fortare än man tror. Elva till så har det gått ett år..

pusshej ♥

brus

Min radio är inte riktigt så bra som man skulle önska. Lyssnar just nu på DigiListan på P3 och nu när det börjar närma sig top 3 så försvinner mottagningen och det bara tokbrusar. Hemskt irriterande. Det blir bättre när jag går fram till den för att rätta till antennen..men så fort jag går därifrån så blir det dåligt igen.
Åh! det funkar bra om man hänger antennen på takkronan..kanon..och hemskt snyggt dessutom..

Jag är på väg till stallet..men jag är inte så motiverad. Som vanligt..

Vi var skitbra igår..Emma och jag. Alla gästerna var toknöjda och vi gjorde ett så bra jobb. Skönt att det kan funka ibland. Jag åt HELA dagen och kvällen. Först var det ju Afternoon tea klockan tre och det var man ju tvungen att smaka så det smååts friskt fram till halv fem. Då var det kvällsmat och det som inte hanns smakas på under teat togs med då så vi hade världens socker buffé. Efter maten gick vi och väntade och väntade och väntade..vet ni hur svårt det är att vänta i ett kök fullt med nybakt bröd och en massa annat gott överallt? Svårt kan jag tala om. Gästerna kom inte förrän halv åtta allihop..vilket måste vara något slags rekord..det brukar ju alltid vara åtminstone någon som kommer klockan sex. Och vi var ju så klart klara till sex så sen hade vi en och en halv timme att vara vänta. Vi var förberedda kan man säga. Det var ju inte tokmycket gäster så det fanns en del dötid även under middagen.och vad gör man då? man äter..
Efter middagen var det menyprovning. Då lägger köket upp all mat som serverats och vi tar fram vinet som vi serverat till, och så får alla provsmaka. Det är väldigt bra för då vet man hur vinet smakar tillsammans med oliak mat osv...så vi kan kalla det för utbildning. Senare när det bara satt några gäster kvar i salongen, frukosten var uppdukad och disken var klar så passade vi på att fika lite. Vi började med vaniljglass och nougatkräm och sedan gjorde Emma varm choklad och så åt  vi mackor med ost, tomat och flingsalt. Jag åt även macka med ost och flingsalt..för det blev jobbigt att skiva tomat.

Det är inte så illa som det låter, varje kväll. Jag brukar inte äta hela tiden varje kväll. Så ofta..
Igår var faktiskt en extremkväll. Det var extremt gott afternoon tea. Väldigt gott bröd (som hade varit ännu bättre i limp-form för då hade vi kunnat rosta det till nattfikat) och sjukt god mat. Och jag brukar ändå ha svårt för lamm..men igår var det gott. och Emma hade fått in fullträffar på vinerna också. Jag måste dock påpeka att vi inte står och häller i oss en massa vin när vi provsmakar menyn...det spottas hejvilt.

Lysrören i lampan på vår sida luckan i köket gick sönder igår. Händiga Fredrik skulle fixa och efteråt var det ett bländande neonvitt ljus på oss. Nästan lite blått..typ som såna fluglampor som finns i ladugårdar. Han fick byta..
Vi hade även fin besök av en av katterna som springer runt utanför slottet. Den här gången hade han dock smitit in när någon av gästerna gick ut/in så han kom spatserande in i matsalen. Han hade lite attityden att om jag låtsas som att jag alltid brukar gå här så märker ingen något...men där gick han bet. Jag hade precis dukat av ett bord och hade ena handen full med tallrikar men medan Emma öppnade dörren till baksidan så fick jag fatt på kattten med den andra handen och sedan åkte han ut med huvudet först. Det gick ju på instinkt och när han väl var ute var det någon av gästerna som kommenterade att "det där var visst inte första gången". Det var det dock..i alla fall för mig (tydligen har vi haft ett får i matsalen en gång så djur är ju inte helt ovanligt) men jag hade nog tur att han var så snäll som han var. Han hade ju kunnat rivits och bitits och gjort det hela till en mycket mer obehaglig upplevelse för oss båda.
Det finns för övrigt två katter till, varav den ena är riktigt elak. Den sitter i eller utanför soprummet och när man kommer för att slänga något så jamar den och låter så söt och gullig..men om man närmar sig och försöker klappa den så fräser den och anfaller med tänder och klor. Så man får passa sig. Någon vet vi vem som äger den och de har varit och hämtat den..men katten kommer jämt tillbaka av någon underlig anledning. De får ingen mat (iaf inte av personalen) och de behandlas inte så hemskt bra (iaf inte av personalen) så man kan ju undra vad det är som lockar...

Semester inplanerad v.11. Och hela veckan är full. Söndagen den 8:e tar jag och Hannah flyget från Skavsta till London! Woho! Ska bli så skoj. Vi kommer hem sent på Onsdag kväll. På torsdag morgonen ska jag försöka få klipptid för egentligen har jag en bokad på tidagen men då går det ju inte. På torsdagkvällen ska jag försöka åka till Gotland. Jag har inte kollat hur det går båtar eller så..men det börjar ju bli dags..det blir ju dyrare och dyrare ju närmare avgång man bokar nu för tiden..

Världens längsta inlägg.

pusshej ♥

RSS 2.0