lördag

om en vecka kommer jag sitta på en cykel och undra varför i helvete jag gör det för. men det ska bli kul.

ledig idag är jag också. mamman och jag har varit i malmköping på gammeldags marknad och tittat på fiina kaniner. jag vill också ha en.

ikväll ska jag ta en ordentlig träningsrunda..men först ska jag åka till sjön och sola mig lite minsann!


fem mil blev det för övrigt..lite trött i benen nu..men nio ska nog funka

SOMMAR

Strålande solsken och det har knappt varit ett moln på himlen idag. Underbart! Jag har legat på gräset i Mellösa och löst Sudoku och sovit mellan varven. Nu ska jag snart ta min cykel och bege mig till slottet.

Igår var också en riktigt bra dag. Cyklade till jobbet..perfekt cykelväder nu ju! Fick tårta av vår bästa stamgäst så innan jag cyklade hem hade vi tårtkalas. Sedan cyklade jag vidare till mellösa, fick lite mat av mamma och cyklade till stallet. Där hämtade jag Fui och red iväg till Berit och fick en riktig hopplektion. Oj vad det var jobbigt, tyckte han, och gjorde det riktigt jobbigt för mig också. Efteråt fick han en ordentlig dusch innan han fick gå ut till de andra i hagen. Själv var jag inte hemma förrän kl.22. Jag har sovit ganska gott i natt.

Imorgon ska jag och Hannah till Stella Artois och tvätta och gosa. På lördag ska vi åka till Nyköping med henne och vara med på kurs. Kommer hem på söndag någon gång.

Det är för övrigt bara en vecka kvar till jag har min första semester..ska bli riktigt skönt. Jag är ledig en vecka sen jobbar jag sex veckor till och sedan har jag semester två veckor till.

Älins bäbis...kom ut nu! :)

Ridskolecup del2

Igår jobbade hon. Det var bröllop..79 gäster. 03.53 var hon hemma i sängen. 09.00 ringde väckarklockan alldeles för tidigt, men hon gick upp ändå. 09.37 ringde hon hannah och frågade när det skulle åkas. 10.10 koms det fram till så då hann hon åka till macken och köpa frukost (en flaska jalla drick yoghurt, för allt annat var visst slut) 10.40 kom de fram till änggärde (efter en kort tur till yxtaholm för lite kopiering). Hon började med att gå ut för att hämta hästen för dagen, Fui. På väg till hagen blir hon ifattsprungen av Hannah som insett att hon glömt alla rosetter hemma och måste åka och hämta dem. Hon fortsätter ut i hagen, hämtar och går tillbaka. I stallet börjas det med att tvättas lite ben och hovar. Fin som han är så behövs inte så mycket tvättande. Sedan putsas det förbrilt. Hannah är tillbaka i stallet ca11.25 och de beger sig tillsammans ut till Lindsberg för att kolla bana, startlista och lite annat praktiskt. Sedan lämnar hon Hannah där och åker tillbaka till Änggärde för att göra sista finputset. 13.00 Sitter hon upp på Fui. Hon har ett par alldeles nya vita ridbyxor (som är lite för små) och ett alldeles vitt chabrak (med lite reklam på) och de är så fina när de beger sig bort till Lindsberg. Varmt varmt varmt. När det äntligen är deras tur så river de ett hinder och de blir inte placerade den här gången heller, surt. De rider hem igen och hon dushar av allt svett på Fui innan han får lite mat och får gå ut i hagen igen. Efter det puttrar räsergolfen igång och hon åker för att hämta Hannah. Andrea vill ut och rida och frågar om hon vill följa med på Lacostella, och det vill hon. Så hon åker hem och lämnar hannah, äter lite och åker tillbaka. mycket skön ritt i solnedgången men oj vad hon är trött. mamman bjuder sedan på stenhårda piroger och melon och nu är hon så trött så hon faller i bitar.

var uppmärksam på alla grammatiska fel o dyl. de SKA vara där och hon är inte alls alldeles för trött för att bry sig.

älin håller fortfarande sin bäbis för sig själv. dåligt :P

god natt hej då

Harpsundsloppet

Idag har Noel och jag sprungit. Sprungit för våra liv! Hela 1,1 km. Vi mötte döden många gånger på vår långa och farliga resa men vi överlistade den och tog oss i mål. Som stöttande och medspringade "förälder" får man dock tydligen ingen medalj minsann..dåligt.

-Här kommer nummer 401, Noel Karlén Kålbäck spurtandes med mamma i hand
-HAHA, mammaSara! (Hånande och tokskrattande Madde vid sidan av målet)

Jag har även hunnit ha disco i källaren i mellösa samt ha utryckning med alla brand- och polisbilar (utom polisbilensomlåter-för den hade noel) och åka och klappa lite på Stella Artois.

Efter det red jag för första gången Fui som jag ska tävla på söndag i Ridskole Cupen. Det gick kanon! Jag hade målat upp en bild av en helt rabiat och tokdragandes Fui med lilla mig hängandes som en vante på ryggen..men det gick hur bra som helst. Ska träna hos Berit på onsdag också så får vi se hur det går.

Nu får hästarna äntligen gå ute om nätterna också..jätteskönt. Det ska visst bli frost i natt men det gör inget, de får väl springa sig varma =)

examensdagen

idag har storasyster klarat sin examen så nu är hon diplomerad somelier. Jag vet inte om det heter så men hon har fått något slags diplom i alla fall. Och ett förkläde.

Under tiden som hon skrev prov, provade viner och genomgick ett muntligt förhör så underhöll jag och Sander oss med att promenera runt, lösa soduku (eller heter det sudoku?, jag lär mig aldrig det) och sitta i solen. Egentligen var det nog mest jag som faktiskt underhöll mig med det, han låg bara i vagnen och sov hela tiden. Tröttare pojke får man nog leta efter. Han sov till och med när jag bytte blöja.

När hon var klar hade vi ingen lust alls att göra något annat än att åka hem. De kunde få vänta kvar för att få svar direkt på hur proven gick osv men vi drog. Det var för varmt för att shoppa och Elin var även för nervös för hur resultatet skulle bli så vi gick till tågstationen istället. Vi kom precis i tid för att hinna med 16 tåget. Det skulle vara ett X2000 till Norrköping så i Norrköping var det byte. Tåget är dock 10minuter försenat. När vi står på perrongen så kommer det plötsligt ett tåg inrullande och vi hoppar glatt på, för att snart inse att det där, det är minsann inget X2000 så då var det bara att ta sig av fort som attan igen. Till slut kommer rätt tåg. När vi åkt ett tag ropar en man (kanske konduktören? eller heter det tågvärd nu för tiden?) i högtalarna att de resenärer som ska mot katrineholm och flen inte ska byta tåg i Norrköping eftersom att vi är försenade till anslutningståget, så det är byte i katrineholm istället. När vi kommer till katrineholm ropar de och säger att vi kommit för sent till anslutningståget där också så de stannar i flen. Det betyder att de stackarna som skulle till stockholm måste ha blivit toksena. synd för dem.

nu blev jag trött. jag ska sova. god natt.

Välkommen till min nya blogg!

Man måste ha en blogg..det är det senaste...?...så jag fick ordna till det.

Idag skulle jag ha varit och ridit..men jag orkade inte. Av någon anledning är jag kroniskt trött. Kan det vara brist på något? typ sömn? man vet inte..

Imorgon ska jag åka till Linköping med Elin och Sander..Älin skulle ha åkt med men hennes budget höll inte för tågbilletter..typsit! som Egon skulle ha sagt.
Om någon undrar så håller jag på att städa, packa och dona..från soffan..jag orkar inte resa på mig.

Annars har jag gått 10201 steg idag..det blir nog inte så hemskt många fler. Men då har jag inte räknat med de steg jag får för att jag cyklade till jobbet..helt sjukt många steg får man för att cykla. Förstå vad många steg jag får när jag cyklar Tjej-vättern!!
Vi ska ju gå med i "Livslunken" med jobbet nu..ska bli spännande att se hur mycket alla går. Det kanske bara är jag som inbillar mig att alla andra (självklart inte ALLA andra) står och fikar hela tiden...

När jag fyller år önskar jag mig en Nokia 5310 Xpress Music med BT-stereoheadset. Jag har för övrigt semester på min födelsedag så då ska det minsann bakas tårta!! Kom och ät vet ja!

Det är någon som glömt tanka min bil..hoppas att det räcker bort till macken..jag har skjutit på det väldigt länge och nålen har varit nere på rött sedan jag började skjuta upp det..jättejobbigt det där med att tanka..det kostar dessutom pengar!

Om man vill skulle man kunna skriva någon slags sammanhängande text på sin blogg..men det är ju lite överkurs!


RSS 2.0