söndag

jag är ledig idag..och imorgon! wohoo!
jag har även en väldigt soft vecka att se fram emot..jobbar tisdag-fredag och sen är jag ledig tre dagar
imorgon ska jag leka med älin. jag har till och med tagit mig ledigt från stallet, än så länge, får väl se om jag kan hålla mig borta.

den här affären med häst var för övrigt kanske inte så genomtänkt. jag har räknat lite på det och kommit fram till att han kostar mig i stallhyra och hovslagare ca 15000kr om året. sen ska han äta och allt annat tjafs som man behöver. det blir kanske ingen ny bil på ett tag. och då har jag inte räknat med den andra hästen jag hade sedan innan.

deprimerande. men så går det..han är ju för söt! ;)
nu ska jag korka upp min flaska vin och bara vara hela kvällen!

puss hej

samvetet

jag har dåligt samvete.
jag vill hinna med men på något sätt så gör jag inte det. vill träffa alla, både vänner och familj. vill pyssla om och ta hand om hästarna, även lilla stella artois som jag knappt ens hunnit se på hur länge som helst. jag vill lära mig nya saker. jag vill göra och uppleva en massa. jag vill! men mamma säger att min vilja växer vild i skogen.

idag hann jag inte hälsa på älin och äta kladdkaka. jag hann inte stanna så länge hos syster o sander. jag hann inte städa. jag hann inte fixa naglarna. jag hann inte prata med mamma när hon ringde.

jag glömde köpa mjölk (=ingen frukost imorn) jag glömde ringa tillbaka till mamma efter att jag ridit klart. och det är säkert typ tusen saker till jag glömt..

däremot hann jag lämna tillbaka filmen vi hyrde igår. jag hann köpa hästsalva och ett par jodhpurs. jag hann köpa fika till systern o mig och jag hann vara där en liten stund iaf. jag hann rida ca 45 minuter. jag hann duscha efteråt. och jag hann leka med fie i flera timmar! jättetrevligt med mat och film och fotboll.

imorgon ska jag till tandläkaren. ska bli spännande. sen ska jag rida mina hästar om jag hinner innan jobbet. jag försöker få med mig sofia så får jag sällskap och lite mer tid.

nu när jag ser det så här på skärmen verkar det egentligen inte som att jag gjort så mycket idag. jag är nog bara långsam. om jag blir lite snabbare och effektivare så skulle jag hinna mycket mer.

om jag går och lägger mig nu så kan jag gå upp rätt tidigt och då hinner jag städa och åka och handla mjölk innan jag ska till tandläkaren. bra plan.

för övrigt har jag funderat en del på att det är väldigt jobbigt att allt ska vara så komplicerat. det är aldrig enkelt eller lätt. det finns inget bra svar och man vet aldrig om de svar man får är rätt eller fel. jag vill ha det enkelt, rakt och bra. jag hatar att inte veta, att inte ha kontroll över situationen, att gå och undra och fundera, analysera och utvärdera. det är väl det som är problemet..jag gör det alldeles för mycket istället för att bara vara. det ultimata för mig var om allt gick på schema. jag vill veta vilka tider jag ska göra vad, med vem, hur och var.

valurei valurei valuralialalei

det är nått läskigt bakom dig


lediga dagar

det är ganska skönt att vara ledig. synd bara att jag har så mycket jag behöver hinna med.
jag hade tänkt åka till häst och hund och införskaffa lite bra-att-ha saker till hästen och mig själv. jag fick ju trots allt ett presentkort när jag fyllde år. jag hade även tänkt handla mig lite frukost men alla mina planer gick i stöpet..

dagen började med att jag vaknade när folket skramlade ner i brevinkastet ca 06.30. jag lyckades trots allt somna om och vaknade igen ca9.30. fem minuter senare ringde storasyster elin och vi pratade en stund. när vi utbytt veckans skvaller så sprang jag ner i tvättstugan för att hinna tvätta lite innan jag skulle träffa älin. innan jag begav mig så kollade jag min internetbank...och jag hade inte fått någon lön. med andra ord kunde jag inte åka och handla eftersom jag bara hade 95.- på kontot. det var ju dock väldigt varmt och skönt idag så jag kunde faktiskt ha shorts på mig och var alltså tvungen att raka benen (dagens snuskiga detalj) sedan bar det av till älin och ebba.

väl där så blev det först bara en liten stund. jag var ju tvungen att ta ur den blöta tvätten ur torkrummet. den var fortfarande lite fuktig så jag var tvungen att hänga upp allt överallt i hela lägenheten. sedan tillbaka till älin så tog vi lilla vagnen, stoppade i lilla ebba och begav oss på promenad. promenaden avslutades på ica där älin köpte 12 st ägg, ett paket blöjor och en påse carbonara färdig att blandas ut med vatten och kokas. denna utsökta carbonara blev dagens lunch för oss båda två. efter lunchen satt jag och gullade med ebba och älin bakade kladdkaka och donade. precis när kladdkakan var färdig kom det sms av emma som sa att hon var klar med sitt lunchande så jag fick ingen kladdkaka för då var det dags att åka till stallet.

i stallet beklagade jag mig lite för emma att jag inte hade fått någon lön så jag fick numret till lönekontoret och ringde inge. hon hade inte fått min lönerapport så hon skulle fixa det innan hon gick hem. under tiden red emma och jag en sväng och vi fick sällskap av evelina. det blev en lugn tur i skogen. efter ridningen åkte emma o jag till kungsan och köpte pizza och sedan vidare till ok och hyrde film. för en gångs skull så blev det en film som vi båda tyckte var helt okej. knocked up. ganska rolig faktiskt.

nu har emma åkt hem. jag har fortfarande inte fått någon lön..det är roligt nästan jämt.

imorgon ska jag rida och försöka hitta på något mer på dagen..sedan på kvällen ska jag nog åka till sofie om hon inte fått något förhinder lr så. jag ska städa en del och om jag hinner ska jag fixa mina naglar lite ordentligt..

jag känner mig tung inuti..det är skönt att jag har min rival. han är alltid glad och gosig...


ska försöka sova lite nu..tack o hej


grillen






idag har jag fått en present av mitt jobb. en grill. superbra..jag ska grilla på balkongen en vacker dag.





söndag

nu är helgen slut. jag är trött. ska bli så skönt att sova några timmar.
idag var min dag då jag skulle sova tills jag vaknade av mig själv. dum som jag var så stängde jag inte av telefonen så självklart blir jag väckt av att mamman ringer. -Du kommer väl och äter mat med oss sen, elin och per kommer faktiskt. mmmm..jag jobbade bara till halv fyra i morse..låt mig sova!!! men det var ju trevligt att äta lite mat innan jag åkte till jobbet igen. Det var iaf väldigt lugnt på slottet ikväll. det var konsert och sedan bara 9 middags gäster. louise höll sig dock kvar så sista stunden stod vi bara och väntade på att hon skulle åka..tråk tråk. men betalt fick vi ju iaf.

älin- det var nog mest du som var överens. jag kommer leva ensam för alltid.

imorgon bitti ska jag rida..hoppas att det har slutat regna annars blir jag blöt. jag längtar efter min stora rival..det var länge sedan jag lekte med honom. han ska bli så bra..hoppas jag.

annars vet jag inte vad jag ska tro..tankarna går i 1000rpm. men det ordnar sig nog..det blir som det blir.

på onsdag tänkte jag annars bli full. emma o jag ska försöka lura ut emma på lite drinkar och dans på något trevligt ställe. jag gillar sommar, drinkar och att dansa. men för ögonblicket behöver jag sömn. tack och hej.

midsommaraftonen

Även om jag jobbade så var det en väldigt bra midsommarafton. Ett gäng glada norrmän kan ju inte göra en tråkig kväll.

Jobbar ikväll också och i morn och måndag och tisdag. men sen är jag ledig onsdag och torsdag. Blir nog några kronor och även några ledig dagar minsann!

Jag gillar inte att ha tid över. Nu har jag en och en halv häst att ta hand om. Det betyder att varannan dag har jag två hästar jag ska rida. Det ska bli så roligt..jag tror att det blir riktigt bra!

Jag längtar till semestern...

hemkommen

Kom hem i natt minsann. det var nära att jag missade båten men jag hann precis. Väl på så fick jag stol bredvid en IT-konsult som inte kunde sluta prata, så de tre timmar jag tänkt sova på fick jag istället skavsår i öronen. Men han var inte otrevlig så det kunde ju ha varit värre.

Var i Visby i lördags och såg fotboll och åt mat med ett gäng. Så trevligt så. Glass på glassmagasinet till efterrätt och sedan utgång på munken. Full blev jag, Dansade gjorde jag. Red betongfår och hamnade till slut på max. Det kan ha hänt saker däremellan också men ni fattar ju helheten ;) det var en lyckad kväll!

Idag har jag jobbat. Det var jag och de två finska praktikanterna och iförda våra nya grå skjortor och midjeförkläden så gick det alldeles strålande. Tyskarna är på gång..de blir fler och fler för varje dag. Tyskinvasionen har börjat!

Efter jobbet mötte jag mamma på ICA parkeringen och vi begav oss ner i lesten (eller lästen? båda ser jättekonstiga ut) Vi började i guldaffären där mamma köpte födelsedagspresent till pappan. Sedan gick vi till sportaffären. Där köpte jag ett par nya skor för 400kr. Jag gillar rea. Efter det gick vi på ICA. Jag köpte 2 liter mjölk, en karlssons fyrkant och en hushållsost. veckans frukost typ. När vi hade handlat klart åkte vi till bosse o titti och lämnade pappas bil där. Så kan bosse ta med den till sthlm på onsdag morgon. Jag fick åka med mamma hem och hämta min bil och sen drog jag iväg till emma. Hon bjöd minsann på grillspett, pommes, fetasallad, bearnaissås och äppeljuice. Till efterrätt fick jag muffins och ballerinakakor. Lyx att komma till emma..en vacker dag ska även jag laga mat till flickan. Hon gjorde även en sarax2! Hon hade inte bara hyrt en..men två! inte så bra filmer. Jesse James och Surf School. Jesse James kom aldrig igång..det kändes som ett lååååångt intro till en cool västern film..men icke. Surf School skrattade jag väldigt mycket åt..men mest för att det verkade bättre än att gråta..haha..riktigt dålig amerikansk highschoolfilm. Men det var i alla fall inte jag som valde!! Men det var ändå en väldigt trevlig kväll.

Imorn ska emma o jag ut och rida en sväng o sen jobbar jag kvällen. Jobbar kväll hela veckan nu. Skulle ha varit ledig på onsdag men Malin ville kolla på fotboll då så vi bytte. Lite extra stålars..

nu sängen..min allra bästaste vän

semester

Idag är jag ett år äldre och jag befinner mig på helt andra breddgrader än igår. Jag har ialla fall lämnat fastlandet för ett par dagar och tänker tillbringa dem på gotland.

Gårdagen var kanon med underbara vänner och familj som firade som bara den.
(Älin det gör inget att ni inte stannade så länge, jag är glad att ni kom! Och tack för hälsning Fia! =))
Det grillades och åts tårta som aldrig förr och trots ösregn så var det en väldigt bra födelsedag.

Idag har Lucas och jag åkt båt med typ tusen mc-knuttar. Ingen överdrift för tydligen är det någon slags mc-träff på den här ön i helgen så de är överallt!!

Karin är ute och motar kvigor som rymt och sen ska vi käka gammal tårta. Eller jag tittar nog mest på..men ändock! Jag är väldigt trött idag så det blir nog inget vilt festande denna torsdag..jag ska bara njuta av att få ha en säng för mig själv igen. helt utan en liten pojke som tar mer plats och rör sig mer i sömnen än man någonsin kan föreställa sig =)

Tack och godnatt!

ed>

Jag må jag leva..

Jag må jag leva,
Jag må jag leva uti hundrade år!

Dagen började med att Lucas sjöng för mig och jag fick paket.
Världes bästa paket om jag får säga det själv. Det var tre grejer i och varje grej hade en egen liten motivering.
1. Majskolvehållare: För ikväll ska vi grilla bland annat majs och då behöver vi dem!
2. Glasskopa; För om vi ska äta glass nångång så behöver man en sån.
3. En discogummianka som blinkar i olika färger: För att den är cool!

Vi får väl se hur dagen urartar :)

Tjejvättern

I lördags cyklade jag minsann nio mil på 3 timmar och 46 minuter. Dock som vanligt lite missnöjd att jag inte pushade mig ännu lite till för ett bättre resultat..men jag är väl ändå nöjd..jag tog mig ju runt!

just nu har jag Lucas hos mig..han ligger och sover och jag ska snart göra detsamma. Helt galet att en så liten pojke kan ta så mycket plats i en säng..armar och ben överallt så jag har inte sovit så värst i natt.

Idag har lucas, jag o noel varit på parken badet i e-tuna.massa plaskande i polerna, men det var lite kallt. efter det käkade vi på max och sen åkte vi hem. Jag har hunnit klippa mig och lucas har ridit lite på kvällen. Jag var även och hälsade på älin, frippe och ebba. Tokigt söt liten bebis :) äntligen ska jag börja shoppa söta, rosa klänningar med volanger!! :)

Imorgon ska vi åka med Noel, elin och sander till södertälje och gå på tom tits..ska bli riktigt skoj.

Det är så skönt med semester :)

shopping

jag har varit i etuna och shoppat. eller mest har jag nog egentligen varit i etuna.
meningen var att jag skulle tokshoppa för att jag blev så inspirerad i söndags när jag var iväg med syster och sander, men när jag väl kom dit så hittade jag inget roligt, jag hade glömt vad jag behövde och det bygdes om överallt. jätte tråkigt.

men tråkigt eller ej, jag köpte iaf en träningsoverall typ..att ha på mig när jag cyklar på lördag..om det är lite kallt (troligt, nej) jag köpte även ett par svarta (varför i denna värme?!) halvkorta mjukisbyxor, en mascara och en sportBH för det har jag tänkt i typ två år.

på väg hem stannade jag hos mamma och hämta min tvätt. jag har tvättat och hängt den själv..den har bara torkat där! där åt jag även en glass och svettades lite i värmen.

ikväll ska jag jobba. jag får sällskap av sofia och jag tror att vi har 14 gäster så det blir nog rätt lugnt.
2 dagar kvar till semester!!

jag kan slå vad om att det fina vädret försvinner så fort min semester börjar..därför behövde jag träningsoverallen! men med min tur så behöver jag väl ett helt regnställ eftersom att det antagligen kommer att hällregna i nio mil..

imorgon ska vi ha maskeradhoppning på ridskoleavslutningen..jag har fortfarande inte bestämt mig men jag har några små idéer..jag har även fått några idéer av min omgivning..mer eller mindre bra men ändock..tack för hjälpen.

nu ska jag göra mig redo för en cykeltur med fia till slottet

älin..har du dött i värmen eller föder du på riktigt nu??

RSS 2.0